A gdje si Ti to radio na brenti ? Ako se slobodno zna ?
Kod dajdže,,, iliti ujaka u svom selu,,taj je početkom 70-ih, prvu brentu postavio koju je pokreto Aleksandar Ranković,, ovi neki znaju koji je to motor,, kad sam bio momčić tad sam letio gdjegod i štagod da se radi da zaradim koji danar da netražim od starog,,koji je imo malu radničku platu,,radio sam prvo one najteže fizičke poslove,,valjo klade,noso grede i okorke,,, krajem 70-ih i dopola 80-ih bio sam kao neki majstor,, kolega smilan ova brenta nije bila nacrno,,, znam da je plaćo nešto dažbina,,dal paušal il šta drugo,, tih godina barem kod nas nije se mogla kupiti izrezana krovna konstrukcija ko danas,,, nego ko pravi kuću ili kakav objekat podnese zahtjev u šumariju i oni mu odobre odredjenu kubikažu crnogorične oblovine,, to se dovlačilo k nama i me rezali po specifikacijama,,ako je dobra oblovina znali smo za nekih 6-7 sati izrezati 10 kubika,, znači uglavnom se vršila usluga rezanja,,,
Samo još ovo i sad na istom mjestu postoji brenta,,neka Belgijska i znam da je poluautomatska,,dajdža je u godinama pa neradi,, a nasljednici traže hljeba bez motike,,
Panteru,,ili adidasu,,trebal još čega pojasniti???