• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pilane ili "kako to ameri pile trupce"

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,884
Sve pametnjakovici, eto po vama ne treba bombaza tocka, budale smo mi sto to radimo kad pocnu pucati pile. Smilan sam remen je tu u sustini bombaza. Imam iste takve tockove na maloj pilani.
Nalazio sam pile sa jednakon debljinom i pile kojima je debljina konusna tj. da je deblja kd zuba a zadnja strana tanja. E sad dali to ima veze gdje koja ide i na kakve točkove.

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,457
Prvi put cujem za takve pile, koristim WMizer pile na ovoj maloj pilanici sto ima remenove i rolke i iste pile donosim ovim sto imaju husqvarna pilane sa Al tockovima.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,884
Prvi put cujem za takve pile, koristim WMizer pile na ovoj maloj pilanici sto ima remenove i rolke i iste pile donosim ovim sto imaju husqvarna pilane sa Al tockovima.
Predpostavio sam da su upoznat sa više vrsta točkova i vrsta pila. AJd neću više pitati ništa. Nije lijepo onda reći da se pravim pametnjaković. Napraviti takav ili sličan stroj treba bar zericu više u odnosu na kupovinu i rad sa istom. Poznavanja uslova ( tehničko tehnoloskih ) koje treba da zadovolji proizvod da bi mogao da bude funkcionalan. Malo sam se igrao sa tim točkičima. 20240310_164931.jpg

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,457
Vidi druze citam dosta po forumu sta pises i u vecini slucajeva ti se pravis najpametniji, mozda i jesi ali otom potom. Prvo mene te skalamerije ne zanimaju napravljene po nekakvim supama i garazama koje moze svaki bravar da napravi koji zna izracunati omjer remenica da bi dobio potrebnu brzinu pile. Ako te bas zanima sam sam naprvio bansek prije 7 godina koji je i dan danas u funkciji i horizontalnu pilanu koja je bila kod mene godinu dana i prodata koja i danas radi. Neko ko je poceo sa polovnom husqvarnom pilanicom i do danas promjenio 9 pilana i dosao do pilane vrijedne 200000€ nisam se susreo sa tim nekakvim pilama o kojima ti pricas niti mi trebaju.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,884
Ako se nisu susreo onda nemoj tvrditi da ne postoje. Nemoj tvrditi da svi točkovi moraju biti sa bombažom, a to jesi tvrdio. To ko tvrdi nije dovoljno upoznat sa tehničkim rešenjima. Nepravim se ja pametan već takvi kao ti pokušavaju ovdje tvrditi nešto kako su znalci svog zanata a u stvari to je površno, pa im ja hoću da skrenem pažnju da nisu u pravu. Tò važi i za tebe nisi video takve pile, možda nisi vide druge točkove osim tih koji imaju bombažu. Tehničko rešenje bombaža i remen na točku nije isto, tebi jeste i tako nekim laicima, za mene nije. Postoje točkovi koji imaju veći broj kanala i nemaju bombažu za široke trake. Postoje rezne pile široke 200 mm i mnogo više. Jel idu na bombažu ili ravne ili profilisane točkove ili profilisane točkove sa ramenom. Kad i koje se može primijeniti tehničko rešenje i koji ga pomagači prate. Znaš da se pravim pametan a ti nisi niti jednu vrstu ovih točkova spomenuo.

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,457
Ako te bas zanima imao sam primultinija sa zagom 260mm i na njoj radjena bombaza tockova.
Zasto pilane sa remenom nemaju cistace tockova

Na vrh