Neznam zašto a ovi naši takozvani bizismeni žele u jednoj godini postati bogataši i pronalaze načine kako nas oguliti na sve moguće načine.
Ja za iduću sezonu radim jedan dio plastenika u podno grijanje samo za presadnice neće biti neka velika površina ali dostatna.
U Hrvatskoj sam kontaktirao puno firmi koji prodaju električne grijaće kabele raznih dužina i komplete raznih kvadratura cijene su da boli glava možda nekome nije puno ali meni jest za mojih 500 metara dužnih kabela koliko mi treba izlazi najjevtinija ponuda 9.000 kn.
Te novce nemam namjeru potrošiti pa sam malo guglao i tražio što mi treba i našao, tražio cjenik i uspoređivao cijene sa našim veleprodajnim ponudama.
Razlika je u cijeni velika dobijem i preko 60% povoljnije sa plaćenim porezom nego veleprodajnu cijenu u Hrvatskoj na koju moram još platiti i pdv.
Neko reče da je kriminalac ili nešto slično ako netko odradi posao tko se razumije ili radi u toj branši nego da odradi firma je malo nepromišljena izjava odradit će sigurno kvalitetno isto kao i firma ali vjerovatno neće biti garancije, ili možda hoće a sami primjer je kod Johabice doplatiti tu razliku u cijeni u ovo vrijeme je živa propast.
Umjesto da cijene korigiraju sa Hrvatskom platežnom moći oni su daleko od toga.
Malo sam otišao u offtopic ali eto zanijelo me.??
Trenutno koristim 100w po 1m2 i to je prejako optimum je u mom slučaju 80w 1m2 koji će lijepo odraditi posao.
Par slika danas stigao paket sa grijaćim kabelima.