rodovina;931729[/QUOTE kaže:Izvrstan početnićki plastenik bi bio tunel koji dobiješ piganjem 6 metarske cijevi.Evo slika :
Ja sam u 3/4" pocinčanu nabio 1/2" crnu i malo dobio na visini tunela .Kad sam spigao sve lukove onda sam povario crne horinzontalne (ja ih zovem šprajcne), 40 cm dužine.To je super jer pomaže i kod stavlajnja i kod vađenja lukova .To je ovaj "T" koji je od crnih cijevi 1/2"
Evo još jedna slika di se vidi cijeli tunel, moj ima bočno otvaranje.Dimenzije plastenika :3,8 metara širok;1,95 visok
Razmak između lukova 1,8 m ili 2 metra nije bitno , moja cijev je pocinčana vodovodna ima deblju stjenku pa je dovoljno samo po sljemenu stavit jednu uzdužnu cijev , ovaj plastenik je ovu zimu bio pod snjegom i nije bilo problema.Najbolji test za provjeru izdržljivosti tvojeg luka je da se jednostavno punom težinom objesiš na luk. Ako izdrži čovjeka od 90-100 kg to je onda vrlo sigurno.
Ovaj model tunela je za početnika prva liga , idući izazov neka ti bude plastenik koji si želiš a to je sa ravnim stranicama , predpostavljam da je to ovaj kojeg je Samko postavio?
i takvog sam radio evo slika :
Koljena na plasteniku ja nikad nebi vario, koljeno se mora na pigalici napravit .
Evo nadam se da sam pomogao ako ti se sviđa isključivo ovaj sa ravnim stranicama reci pa ću u idućem postu objasnit kako sam njega napravio.
Posljednje uređivanje: