u kojoj smo fazi montaže,di su slikice :scratchpočela je izrada mojega plastenika.jučer se majstori izbetonirali temeljne stupiće.:gitarist::finga:
Dragi forumaši, molim Vas ako imate minutu vremena da mi ispunite anketu koja mi treba za diplomski rad. Bila bih Vam jako zahvalna. rayer: Anketa je anonimna i koristit će se samo u svrhu mog istraživanja.
http://www.surveymonkey.com/s/3YPC8KY
Lijep pozdrav,
Nina Fočić, studentica Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
Bok ekipa.
Zamolio bih sve s iskustvom da mi pomognu savjetima.
Naime, tražeći povoljni plastenik za svoju proizvodnju u zadnjih pola godine pretražio sam cijeli web i naletio na nešto zanimljivo.
Naime, radi se o gotovim plastenicima koje proizvodi jedna tvrtka iz Kine. Bave se plastenicima već 20 godina i saznao sam da izvoze plastenike u dosta zemalja poput Italije, Cipra, Rusije itd.
Komuniciram s njima već neko vrijeme i imam svu potrebnu tehničku specifikaciju i slike plastenika. Sad, stvar je u tome što imaju proizvode od igrački pa sve do profi plastenika od polikarbonata. Naravno, shodno tome je i cijena pojedinih modela.
Meni osobno su zapeli za oko njihovi modeli ekonomičnih plastenika koji su po cijeni jako prihvatljivi.
Eh sad, pitanje je za one s iskustvom da li se za taj novac isplati uzimati plastenike tih karakteristika. A radi se o sljedećem.
Plastenici su dimenzije od 6/8/10 metara širine i od 20 do 60 metara dužine prema željama i zahtjevu.
Cijevi fi 32mm x 1,2mm debljina stjenke u koraku od 1 metar (moguće naručiti deblje cijevi, ili deblju stjenku.. za 1.5mm stjenku nadoplata bi bila cca 6 kn po m2 plastenika).
Radna visina plastenika do krovne prečke 2 metra
Ukupna visina 3,5 metara
Krovne prečke za pojačavanje konstrukcije na svakih 5 metara plastenika, cijevi također fi 32mm x 1.2mm
Ručno bočno provjetravanje, 2 modula sa svake strane plastenika, dimenzija otvora (1,5x23)m po modulu
Mreža za insekte kod bočnog provjetravanja uključena.
Vrata s jedne strane dimenzija (2x2)m.
Folija nova jednostruka, troslojna (PE+EVA), debljine 200 mikrona (petogodišnja), 3 godine garancije. Moguće naručiti i sa dvostrukom folijom
Deklarirana nosivost konstrukcije - 0,3 kN/m2
Brzina vjetra - 100 Km/h
S plastenicima dolaze i detaljne upute za montažu, bez varenja. Folija se pričvršćuje aluminijskim profilima.
to su neke opće karakteristike. Cijena takvog plastenika sa uvozom, porezima i svim davanjima, znači za krajnjeg korisnika iznosi:
za (8x50)m = 400 m2 plastenik...24.500,00 kn cca 61 kn/m2
za (8x30)m = 240 m2 plastenik...16.000,00 kn cca 67 kn/m2
Cijene vrijede samo ako se naruči puni kontejner, jer na manje ne prodaju. Puni kontejner je cca 3500 kvadrata plastenika (neovisno o dimenzijama).
Ja osobno sam planirao uzeti cca. 1000m2 plastenika, a ostalo prodati u hr ako bi bilo zainteresiranih.
Eh, sad. Što Vi mislite o ovome ? Stavio sam i neke slike.
Također, ako bi bilo zainteresiranih, mogli bi podjeliti troškove transporta, carine i poreza i naručiti plastenike za sebe. Spreman sam sve izorganizirati za neku sitnu proviziju, uloženi trud etc..
eventualna pitanja ili informacije možete na pm
svaki komentar je dobrodošao
unaprijed Vam hvala na mišljenju
Ja ti želim puuuuno sreće sa tim plastenicima a moje iskreno mišljenje je , To je jedno veliko sranje od plastenika.
hmm...a kad bi to bile cijevi 58mm x 1.5mm ? na svaka 2 metra
hmm...a kad bi to bile cijevi 58mm x 1.5mm ? na svaka 2 metra