vlč.puknuti
Iskusan lik
- Tu od
- 14 Svi 2008
- Poruka
- 23,636
Ovako napamet bi se kladio da je lim 2 mm,kad provjerim javim ti .Puknuti,
ovaj tvoj ručni rad bi, po mojoj skromnoj procjeni, trebal davati jenake ili bolje rezultate nego onaj za dviiljade kuna (neka se ne uvrijede vlasnici skupog plugića)
Možeš li izvuči klin i poslikat plug s prenje strane tak da se vidi koliko je svinut lim koji reže zemlju?
Kolike debljine je taj lim? Jel dosta 4 mm?
Ja sam ove godine napravil probu s plugom za ogrtanje, samo sam ga suzil maksimalno.
Misam baš bil prezadovoljan, jer mi je dosta krumpira ostajalo pokriveno zemljom.
Ak si ti zadovoljan, možda dogodine napravim nekaj slično.
l.p.
Za test sam ga ugurao u u travnjak , znaci na proljeće u zemlju koja nije orana prošlu jesen .
ovak , dan prije je tata probao kad su šipke bile ravno i reko mi da nije razgrnuo nego je samo nadigao zemlju .
Kad sam ja ovo savinuo kako je , ćini mi se da je previše pa počne okretati kao da je plug , tj. krumpir koji se otkotrlja u jarak između jamice nadignuta zemlja zatrpa ..mislim da sam praviše savinuo šipke .
no iskapao sam na brijegu pa i to malo ujebe stvar , uglavnom ja sam zadovoljan
Za slike se strpi kad budu stavim tu .
Nevalja još jedna stvar , iza zgloba napravi cilindrićni dio kad ideš u prazan povratni hod da ga možeš zaokrenuti za 90 ili čak 180 stupnjeva jer se hoće nasukati .
Ja ga dignem na ovom gdje podešavan dubinu ,ali čini mi se da bi ovo gore bilo pratičnije .