Gdje je slika? Značila bi više od tisuću riječi.
Edit:
Pogledal sam video. plug ima standardno kopčanje. Kugle se nataknu na štifte od strane kotača. Dakle nije mi jasno zakaj izbjegavaš ovaj moj prijedlog.
Čak ne mora biti španer. Može se koristiti gurta, lanac, sajla. Bilo što kaj ne dopušte širenje poluga niti kod otpuštenih traktorskih španera.
Mislim da o ovome prica. Pomjera mu se komplet nosac klina gdje se kaca plug. Stezanjem sarafa i dalje se pomjera.. Ili sam ja krivo skontao?
Poslano sa mog Picasso koristeći Tapatalk
Ja mislim da govori o kompletnoj osovini, da se ona pomice lijevo-desno tokom oranja.
Ja to rijesavam ovako kako je na slici i nikad nikakvih problema, cak tokom teskog oranja kad plug bude na spaneru i bude svakako.
Mislim da je kod tebe nesto drugo u pitanju, a ne mekani osiguraci ili nesto drugo.
Imaš više rješenja,ali najjednostavnije ti je ako ti bježi samo prema unutra,da sa unutarnje strane punktiraš sa aparatom za varenje samo unutarnju stranu šipke,a ako ti nešto treba skinut to lagano pobrusiš.
Ako ne odeš do tokara da istokari deblju "pušu"kao cijev i bočno izbuši rupu,napravi navoj,a na postojećoj šipki,izbušiš ili izbrusiš lagano udubljnje za taj vijak i pritegneš:icon_axe:
Čini mi se da ne koristiš prave osigurače već one tanke kao žica