L
lovac00
Guest
Dali tko od vas ima plug posavac 2x10??:madmana:
Stari ili novi tip. Sto te konkretno zanima?
Ja imam stari tip prepravljen u trobraznjaka a susjed ima novi tip (rama slicna kao na IMT plugovima)
Ma to ti je naj vjerojatnije stari tip visoki klirens negdje 86g.,plug super zaorava ali plužila su dosta daleko od traktora pa je traktoru dosta teško orat sa njim!Posudil sam od susjeda slavonca 2x12 ide puno lakše govorim o imt 539.Zanima me jel tko ima kakvu ideju oko preinake,za skraćivanje nešto o tom smislu da bi plužno tijelo bilo odma iza zadnjeg kotača kao npr.kod slavonca!Moram kupit noževe stari su dosta poderani jel tu možda ima nesto za iskemijat,kupit iste kakvi su i bili ili nesto drugačije,ili jednostavno kupit slavonca!!
A nista onda kupit ću nove lemeše,pa ću vidjet kako će bit a lufta na klinovima nema.Razmišljam o nabavi 549dv,kad je ovakva situacija u agraru kakva je neznam puno love a kad to vratit "nikad"!!:gitarist:Posto spominjes dugacku ramu, pricam o ostarom tipu posavca.
Ore 539 sa posavcem stari tip samo tako, samo treba tocak izbaciti iz price, ili ga prebaciti nazad. Naprijed tocak pravi probleme, pa se plug zabija u zemlju. Ja sam od dva takva slozio trobrazni i 539 ga vuce u ugaranju strnjaka (doduse, samo za probu) i poorao sam nekih 20x20m s ovom kombinacijom bez problema. Ugaranje strnja radim najdublje na 15cm dubine, i samo za tu namjenu sam slagao taj plug. Planiram ga vuci s 549dv.
lemesi, raonici, ne nozevi. Pluzna tjela, daske, pluzne glave, ne pluzila... Da znas sto da trazis u trgovini ili kad s nekim budes razgovarao...
Inace, veliki problem (barem meni) stvara povecan luft na ona dva klina naprijed na rami i to planiram napraviti fiksno, posto trobraznjaka necu premetati za odorivanje. Tu se plug jako otima i ne moze se lijepo nastelati i ne ore kako treba, al sto se tice otpora u oranju, ore se sasvim fino s njim.
taj auto-poljostroj mi je stvarno fascinantan
Svakog sajma imaju IMT plugove na štandu,ali svaki put su drugačiji.
evo primjera: