• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

PLUG

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Deflektori su super u lakšoj zemlji, ali u teškoj ??? S pretplužnjacima nemam iskustva, ali teoretski bi morali biti bolji u teškoj zemlji, a u lakšoj barem jednako dobri kao deflektori.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
ovdje se vide deflektori na mojom bivsem vogelu,bili su veliki,masivni,i mogel se podesavati kut,tako da mislim da bi i u teskoj zemlji skinuli gornji sloj brazde s masom,i bacili ga na dno. samo kaj bas na ovom plugu njih zemlja nije nikad ni dotaknula jer su pretpluznjaci sve obavljali,makar se oralo duboko. zao mi je kaj nikad nisam probao orati bez pretpluznjaka.

imgurl

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Jel se može di nabavit takav kotač ko na tvojem vogelu?
Ja bi takav stavio na svoj.

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001
predplužnjak je prava stvar samo mora biti kak spada,da nije premali i da ima dobar gornji dio koji to odbacuje u jarak ako to nije kak spada onda se samo štopa na njemu pa ih ljudi vade dole.

Steyr 01

Član
Tu od
25 Kol 2012
Poruka
654
Deflektori su super stvar, ako nema dosta dubine onda treba povečati brzinu oranja (ako je moguće) Ugradnjom predplužnjaka još se povećava otpor pa bu traktoru još teže vući plug, nego je sad.

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Od tih par cm kaj bu strgal po povrsini traktoru nebu niš,barem se nadam :D:

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,598
Neki super uvazeni clanovi kazu da je traktoru lakse posto prezpluznjak skine dio zemlje pa traktor ima manje za vuc. Po toj logici je moguce napraviti pretpluznjake velicine pluznog tijela i vuc beskonacno puno brazdi posto pretpluznjaci izgleda vuku sami sebe
Pisem ovo da se netko nebi sjetio ovoga i pao u zabludu

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
U video isječcima sam postavio video oranja gdje su deflektori postavljeni na dasci pa odrade svoj dio posla i kod plitkog oranja.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
AntonioJD, kotač imaš u Belici, dučan Poljoopskrba, nude ga i na njuškali a mislim da je cjena prava sitnica oko 500€ :D

Sent from my move 2 using Tapatalk 2

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Da, video je uklonjen.

Meni se u zadnje vrijeme mota po glavi da ih nekako spustim niže. Pogotovo onaj zadnji dio pera koji bi trebao zemlju zavrnut u brazdu. Probat ću to riješit prije zimske brazde ako ju uopće budem mogao izorat.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Jel se može di nabavit takav kotač ko na tvojem vogelu?
Ja bi takav stavio na svoj.
Kad je plug bio na prodaju,dosta ljudi je htjelo kupiti samo kotac. I covjek kod kojeg sam ga kupio je rekao da je nadoplata za njega bila oko 500e,kak clan kawasaki kaze. Mana tog kotaca je da osatane puno uvratina za orati ako njiva ima strmiji izlaz na poljski put,jer je kotac daleko iza pluga. Kod mene su skoro sve njive takve,siroke 70-100m,a dugacke 150m,pa mi se to nije dopadalo.a

Neki super uvazeni clanovi kazu da je traktoru lakse posto prezpluznjak skine dio zemlje pa traktor ima manje za vuc. Po toj logici je moguce napraviti pretpluznjake velicine pluznog tijela i vuc beskonacno puno brazdi posto pretpluznjaci izgleda vuku sami sebe
Pisem ovo da se netko nebi sjetio ovoga i pao u zabludu
I ja sam to negdje procitao. Pretpluznjak stoji pod velikim kutem prema smjeru oranja,i ako ores na 30cm,on skida 20cm zemlje,i tu je veci otpor nego kad zemlja klizi po dasci.

Tracer

Novi član
Tu od
27 Ruj 2012
Poruka
6
Pozdrav svima. Nabavio sam nedavno jedan plug, proizvođača EICHLER. Plug je u dosta lošem stanju i trebalo bi uložiti u njega. Može li mi netko reći kakvi su to plugovi, za kakvu zemlju? Dali se isplati ulagati u taj plug? Hvala svima na odgovorima.

Prilozi

• 20141109_141839.jpg
    20141109_141839.jpg
    79.9 KB · Pregleda: 111
  • 20141109_141848.jpg
    20141109_141848.jpg
    64.9 KB · Pregleda: 101
  • 20141109_141917.jpg
    20141109_141917.jpg
    81.8 KB · Pregleda: 104

MARIETO88

Član
Tu od
22 Lis 2013
Poruka
349
Kupio sam jos jedan plug, ali ovaj put jednobrazni okretac.
Sada jel mi moze neko objasniti kako to naštelati?
Razmak između kotaci mi je mislim oko 90, a zahvat pluga je 35 cm.

Najnoviji postovi

Na vrh