• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

PLUG

MARIETO88

Član
Tu od
22 Lis 2013
Poruka
349
Hvala dečki.
Tek sada sam skuzio kako to funkcionira, bas sam si glup. :/
Namjesti se u centar i onda se podesi na gredi zahvat, a kada se okrene, samo se zarotira na drugu stranu. Jednostavno bas. XD o nagibu ću razmišljat kada dođe. :)

dugan

Član
Tu od
3 Kol 2013
Poruka
266
Pa vučem ga sa same atlanta 45 dupla vuča ali imam puno bregov i zemlja je teška ilovača ,ali u boljim uvjetima bi trebo ići lakše ili ga ja jednostavno neznam naštelat.

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
Olt plugovi su inace teski za vuc.
Nebi trebo bit problem za ustelat,znaci plug kada je ubrazdit mora biti pod "vaser-vagu" i okomito i horizontalno i mora ici u pravac za traktorom znaci poluge nesmiju stajat koso kad je plug u brazdi.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Imaju više zaobljenu dasku pa su zato teži za vuč, ali zato netrebaju toliku brzinu oranja za ljepo okrenuti zemlju dok je kod imt plugova obrnuta situacija.

Sent from my move 2 using Tapatalk 2

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
Olt-a i imt-a se nemoze usporedjivat olt uvjek napravi bolje poso.
Od svih tih nasi domaci plugova najbolja iskustva imam sa posavcem to mi je nekako najbolji plug.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Kaj za tebe znaci bolji posao?
Mislim da se to nemre puno usporedivat bolje ovo bolje ono,mozda u kulturama koje rastu na tim zemljama,al mozda i ne...

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
Bolji poso znaci bez obzira na uvjete koji jesu suho,mokro,nabito,kukuruznjak,strnjak...olt kvalitetnije poore.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Gle moguce,al nemoj zaboravit da ljudi oru sa svakakvim plugovima pa siju i zadovoljni su.
I imt ide u svim tim uvjetima,samo na oko nije mozda ljepa brazda,al se opet potanjura i posije,i ne znaci da nije dobro.

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
Je tako je sve to i imt napravi i ljudi ih vole zato sto se lagano vuku sto je ove godine doslo do izrazaja jer je zemlja nabijena.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Karlo božić, ako smijem primjetiti i vi imate isti problem ko ja da drugi plug ne okreće lijepo zemlju nego je više ko ˝nasadi˝. Ima li netko riješenje za to?

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
Ako je rijec o imt plugu ja sam to rjesio na taj nacin da sam brazde razdvoio za 8cm i tako je druga brazda dobila mjesta da se moze okrenit i da neostane naslonita na prvu brazdu.

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
To je slavonac i kod tog pluga je problem sto nema rucku za pomicanje.
po slici se da zakljucit da prva brazda malo hvata i zato druga izgleda naslonito.
Ja skoro na svakoj njivi moram drugacije naredit zahvat prve brazde jer niti jedna njiva nije ista a kod slavonca je to problem.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Ali kolega tim potezom si povećal colažu pluga za 2 jaka cola a to znači da je tebi plug 2×14.

Sent from my move 2 using Tapatalk 2

Najnoviji postovi

Na vrh