• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

PLUG

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,491
Pa tom Slavoncu je i 12" previše za te daske, a kam tek 14"???
Teško da more dublje od 20cm... :icon_scratch:

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Pa to i ja velim, ja sam mislil da su ga razvukli po dužini, a ne po širini.

Sent from my move 2 using Tapatalk 2

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
Ja sam to napravio na imt 756 te sam ga povisio i covjek kojem sam to napravio je prezadovoljan a i sam sam se uvjerio da plug radi neusporedivo bolje nego prije.
E da a jednom covjeku sam slavonca sa 12 cola preuredio na 10.

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Karlo božić, ako smijem primjetiti i vi imate isti problem ko ja da drugi plug ne okreće lijepo zemlju nego je više ko ˝nasadi˝. Ima li netko riješenje za to?
Kak sam vec ranije napisal, nema pluga koji bude okrenul brazdu za 180 stupnjeva. Svi plugovi koji nemaju spiralno uvijene daske nemaju jednostavno predispoziciju da okrecu brazde. Dakle svi oni naslanju jednu na drugu, a sad je ovisno pod kojim kutem se to dogadja. Dojam okretanja brazde radi samo dobar defletkor ili pretpluznjak, koji baci gornji sloj zemlje u brazdu, nakon cega daska okrene brazdu, i opet je nasloni na prethodnu i brzina oranja. Plug Slavonac nije namjenjen za duboka oranja iznad 25cm, iako se moze i dublje od toga. Ali onda kako vi kazete naslanja brazde. Pogotovo ako se radi o tezim uvjetima. Kolega, probaj preorat 2,3 prohoda na dubini od kojih 20 - 25cm pa bus videl kak lijepo "okrece brazdu". Naslanja je i dalje ali ne tako, kak bi nasi ljudi rekli, kant, odnosno okomito, nego je ipak okrene malo bolje.
Ali, dok deflektor radi svoj posao, i baci biljne ostatke u brazdu, ja osobno nemam nista protiv naslanjanja brazdi, jer ne ostane nista vani ne zaorano, a dno brazde mi ostane cisto za sljedeci prolaz. Znaci da je plug ustelan kako treba i ore najbolje sto se iz njega moze izvuci.
I neko je napomenuo, velika mu je mana sto nema rucke za stelanje, nego se uvijek mora je**** po ona dva srafa i to malo izludjuje.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Sve u redu ali slavonac ima max dubinu rada na 25cm a najljepše zaore na nekih 20+cm, nije to neko duboko oranje ali jbga pokriješ se koliko je deka velika. I ja bi neš malo boljega da mogu barem na 25-30cm orati jer tih par cm ponekad puno znači, ja sam si na slavoncu navaril sa desne strane, gledano od pozadi, komad firkanta 20×20 dužine cca 70cm sam odpustim šrajfe i potegnem, nemoram sa macolom lupati osovinu napred nazad.

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Zakapči slavonca na traktor od 65 konja pa da vidiš kak puca u njemu :icon_fU:

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Moracu baš probati orati s tim slavoncem kad ga toliko hvalis.. imam taj plug i ne koristim ga, a otac kaže da ide dosta plitko.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Ne falim ga, nije to Bogom dani plug ali dok su uvjeti za njegove gabarite ok, okreče jako ljepo brazdu i oranje izgleda ljepo. Imaš par filmića na jubitou pa pogledaj.

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Za moje potrebe je plug picikato

1795768_315923091928751_1930457765263488204_n.jpg

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Ja sam si pripremil več pred skoro godinu djelove za ručku ali sam nikak najti vremena za zmontirati.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1416504006882.jpg
    uploadfromtaptalk1416504006882.jpg
    57.1 KB · Pregleda: 77

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Kako misliš da je zakreneš? Podbaciš nešto pod nju ili da je saviješ? Savijanje zaboravi u startu. Brazda se najbolje okreće kad možeš postići dovoljnu brzinu, onda i najravnija daska radi posao.

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
Nedavno sam dao pravit lemese za svoj plug a covjek je u radnji imao imt plug i onda mi je rekao da on na tim plugovima kada pravi dasku vise ju zaobli.
Jos mi je rekao da je najbitnije kakve je izvedbe glava pluga.

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Ako ima matricu, zašto ne. Raditi nešto u svom angažmanu je pušiona. Sranje je i kad pukne, pa je treba variti. Imt-ima je daska ravnija od olt-ovih, jedino što je materijal malko kvlaitetniji, pa slabije hrđa. A u svemu ostalom je olt u prednosti. Nikad mi nije bilo jasno, Posavac 2x12 s crtalima - 1500-2000 kn, a 755 2500-3000 kn i to bez ičega.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Pa to ti je mentalitet, ništ drugo, imt je imt a ostali su kao neki poluproizvod.
Ljudi više vole imt jer ga je lakše vući pa je odma bolje na cijeni.

Posljednje uređivanje:

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733

Evo nekoliko slika oranja od lani, to je daleko dublje od 27 cm

Nisam razmišljao na taj način da ću promijeniti colažu pluga nego sam zaključio da treba drugome povećati zahvat tako da ore sličnije prvom. Poboljšanje je očito.

MARIETO88

Član
Tu od
22 Lis 2013
Poruka
349
Itp, iza daske imam pojačanje(drži dasku) te na temu ima navoj i mogu savijati dasku.

Dosao sam ko padobranac u Vase postove.
I mene mući na batuje plugu s vogel noot glavama da ne okrene brazdu, idem u ptosjeku 4.5-6 km/h.

Najnoviji postovi

Na vrh