• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

PLUG

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Ja se nebi složil s tobom u ovome...vidi se na traktoru da mu nije teško,tj. nije mu bilo...druga stvar da ga pilim u prvoj,onda se on guši

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Nije mu bilo, a sad mu je... Slago se ti ili ne, motor se izgleda slaže. Kako se moje čudo još nije raspalo, a '62 godište. Dok nije prešao u moje vlasništvo bio sam uvjeren da je '66. Idu godine i traktoru. A još jedna stvar, i struktura zemlje se promjenila. Pisao sam već sto puta, moji su krajem od kraja 50-ih do polovice 70-ih orali sa Slavoncem i Fergusonom 28 ks. A danas je to nemoguća misija. Koliko je umjetnog gnojiva do sada bačeno, koliko je berača i kombajna sabijalo tu zemlju? A koliko je, s druge strane, bačeno stajnjaka ili koliko je zelene gnojidbe odrađeno u tom periodu? Moje su zemlje lake i trudim ih se održati takvima, ali ne ide to samo od sebe. Ako je Bog dao laku zemlju, ne znači da se ne može upropastiti. Pogotovo kod vas, gdje se zemlja konstantno ispire.

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
to sam baš neki dan komentiral s kolegom, imamo jednu parcelu di je teška ilovača, a nekad ju je oral imt 533 s dvobrazdnim plugom u breg i dol, danas univerzal od 64 ks dupljak ima problema tu, a na istoj dubini... ali nekad se ta parcela brala ručno (kak i sve druge), gnojilo se uglavnom stajnjakom, eventualno malo prihrane, kukurz se kopal ako treba i dva tri put... a sad, sad su druga vremena pa čovjek jedva da stigne i posijati na vrijeme, a na ručni rad zaboravi, pa se zareda par godina s ekstremnim vremenskim uvjetima i eto ti sranja...

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
A kaj da očekivam od traktora 68. godište...i vrijeme mu je,ak uspijem sredit sebi poso taj mali bude samo za lagane posliće

MARIETO88

Član
Tu od
22 Lis 2013
Poruka
349
Tino, uzmi 539 i sa njime ori i te teže poslove, a 533 za lakše. 539 sa kabinom obavezno, ta kabinica sa malo težine poveca vucu dosta.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
tako je, ta kabina dosta poveča težinu samog fergusona, imam i sa kabinom i bez, osjetna je razlika na tako malom traktoru......najviše se osjeti u vuči prikolice

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Kaj misliš kolko moj jarem na traktoru ima? :icon_rofl:

i kaj bum s dve takve igracke doma,ja dupljaka trebam

husqvarna365

Aktivni član
Tu od
24 Sij 2013
Poruka
989
dali netko zna nesto o plugu leskovackom jednobraznom od 14coli,,,kako se pokazao i kako zaorava..kolika bi mu bila vrijednost u vrlo dobrom stanju

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Univerzal dupljak bude doso na dvoriste sad dal bude kabina ovisi na kojeg naletim

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
mislim da leskovacki jednobrazdac lose radi. dvobrazdni je mnogo bolji. kod nas ga nema nijednog a neki su imali i prodali u bescenje.lose pakuje brazdu i nesto nije uskladjen kako treba pa zato i jesu jeftini

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
Ne da je previse nego je stvarno previse.
Meni se dopada jednobrazni leoprd 16" dosta dobro radi a i voli duboko oranje samo je mana sto ima uzak plaz ali to se lako rjesi!!!

husqvarna365

Aktivni član
Tu od
24 Sij 2013
Poruka
989
A imt jednobrazni dali mogu vuc od 14coli sa imt 549.....ovaj moj leskovacki 2×10super ore ali nemoze zaorati kukuruzovinu...stopa ga

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
A dali znate da je jednobrazni imt od 14" i 16" isti plug samo je ovaj od 16" pomaknit na jarmacu!!!

MARIETO88

Član
Tu od
22 Lis 2013
Poruka
349
Tino, ako si do sada sve uspio na vrijeme s 533, a nisi povecao proizvodnju, miss da bi ti 539 zadovoljio (+6ks).
Svako zna sto mu treba pa uzmi kaj oces. Samo se nemoj zeznuti ko neki. Npr... jedan tip nije miss mjenjati priključke, a zanio se pri kupnji traktora.
Budem Vam metnu slike, ako nađem.
Lambo od 70ks i plug 2x12, ore skoro na lero gasu.
Sorry ako je kriva tema za topic.

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
nisam...zavrsil sam oranje s univerzalom...planiram kupnju 445 ... netreba nikakve prikljucke mijenjat

ti ne kuzis da je u brdu imt muka isusova

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
svaki se plug fakticki da prosiriti na kolenastoj osovini.mislim na jednobrazdne. kod mene je imt neki iz 70 i neke god i nasao sam podatak da je 18col. ali skratim ga na kolenastoj i teraj do 40cm u dubinu. vladimirac ga vuce na tu dubinu ali nije mu bas lako jer su nam zemlje teske a moje jos i zapustene jer su drugi radili godinama.549 se igra sa njim sigurno jer sa 539 sam se igrao. univerzal 445 duplak je sila od traktora za sve a pogotovu za brda., znam dobro za njegove mogucnosti i sta moze i spada po meni u vrh po pitanju cena-dobijeno

Najnoviji postovi

Na vrh