• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

PLUG

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Antonio- vidio sam na jednom vogelu lemeše s tim perajama koje spominješ,to razreže brazdu na pola,i onda se lakše smrzne,raspadne i te fore?

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Da.
U lakšoj zemlji se učinak ne vidi, ali recimo ove godine bi super pomoglo i općenito u težoj zemlji.
Razreže je popola i ravnije je, nemoram tanjurat ispred RD + S i rd lakše radi.
Ako oreš na 40 cm, imaš osjećaj kao da oreš sa 20 cm.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Pa neznam, traktori su isti moj i bratićev, njegov plug je veći, ali isti zahvat.
Njegov se lakše vuče, ali to je zbog daske, mislim da peraja ne pravi veliki otpor.

timthumb.php

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
To je dobra stvar za oranje pred sjetvu a za zimsku brazdu mislim da nema potrebe za takvim lemesima!!!

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Imam jednobrazni plug, ne znam koje marke jer je prefarban. Na oko, nije nigde povijen, ali ga ja ne uspijevam nikako postelat za oranje. Jedino kaj ne valja na njemu je ona bolcna, na koju se kopca ruka hidraulike, jer nije fiksna nego ima lufta i to posteno lufta.
Da li je to uzrok zbog kojeg ne mogu postelati plug u oranju?
Imam i dvobrazni plug, tak da mi nije strano stelanje pluga. Ali vas molim savjete..

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
Plug kada ti je ubrazbit mora u svim pogledima biti pod "vaser vagu"i onda on mora raditi dobro ako je ispravan i nije pomotan!!
Govoris da ima luft na jarmu gdje se kopcaju poluge ili nesto drugo?
Taj luft niti nije bitan ako je jednak na obe strane!!!

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Uzeo sam sliku sa neta, samo da pokazem di ima lufta.
Znaci ta bolcna zaokruzena ima lufta i to posteno, druga je fiksna.

Prilozi

• xbycf7.jpg
    xbycf7.jpg
    63.7 KB · Pregleda: 81

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
Ta bolcna ima maticu s druge strane probaj ju dotec.
tuako ima lufta onda ti kosi pljg i on onda nejde u pravac za traktorom odnosno plug stoji koso.
Svakako to saniraj!!!

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Znaci to je problem onda sigurno. Jer drugo nema sta biti. Hvala na pomoci.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
Karlo, sve bumo to postimali drugi tjedan, ak ne islo i na univerzal ga po kili damo, a po putu doma zapijemo :icon_jook:

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Onda moremo i tvojega i mojega skupa na univerzal.. ;-) bumo duze pili.. Haha

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Dal je možda kome palo napamet od starog konjskog pluga uz male preinake napraviti predplužnjake??

Imam takvih nekoliko plugova, a moram napraviti predplužnjake za 610.14 a to mi se učinilo idealno za takav podhvat.

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Ma daj, to ti svaki kovač napravi bez problema, ove bi moro rezat po pola, pitanje kakve su im daske... A ovo saviješ malo šire federplatne, napraviš nosač i znaš šta imaš.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
U tom i je štos da su ovo dobri plugovi s dobrim lemešim i daskama, treba ih samo malo prekrojit i navarit nosač na plužno tijelo, a to si sve znam doma napravit, nemoram plačati kovača.

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
Ja sam svoje konjske plugove preuredio za zagrnjace kukuruza na kultivatoru i mogu rec da je to prava stvar:(y):

Najnoviji postovi

Na vrh