• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

PLUG

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Mislim da bi se taj landsberg u kukuruzovini štopal ko sam vrag, tak mi nekak izgleda kratki i niski, ko imt 12" niski.

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
O nebi se zastopal sam tak, imam isti, samo je 3+0, i ovaj ima drugacije deflektore, al vjerujem da i ti odraduju posel, lako se vuce i u laksoj zemlji bi dupljak 60 ks sve tri brazde vukel

seat

Aktivni član
Tu od
8 Ožu 2013
Poruka
933
Ima loših i boljih plugova imalismo imt 756 12" visoki i samo naslanja brazdu neokrećeju i konstrukciski ja slab. Znači navedeni plug kodmene nema prolaznu ocjenu.
Sada sam u potrazi drugog pluga i imt više i negledam.

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
A sto je najveci apsurd imt-a cjene kao da je iznadprosjecno dobar plug:fiery:

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
Ako je to za mene pitanje, visina do grede mu je 70 cm

da za tebe je pitanje. Gledam malo ovaj plug ne bi bio loš za moju proximu, a kad ne ide odvrnem treću brazdu i gass.

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
Mislim da nemas kaj fulati s njim, neces ga popigat samo tako, a proxima ce s njim gore-dole ko od sale, pogledaj na mom kanalu kako radi plug, zao mi samo sto nemam snimak kako zaore metar visoku travu

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
Landsberg ima neparne colaze, mislim da je mojem razmak 28 cm a to je 11"

seat

Aktivni član
Tu od
8 Ožu 2013
Poruka
933
Ovi svi na njuškalu imaju parne colaže bar tako piše.
Najvjerojatnije kad sjednu neki novci dacese uzet landsbreg izgledami jako čvrst.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
zetor proxima imam ja za tebe dobar veoma dobar plug za male pare zna kolega ibosilj

Landsberga? Stavi sliku da ga vidim.

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
zetor proxima imam ja za tebe dobar veoma dobar plug za male pare zna kolega ibosilj
E da, kolega ima takvog malo veceg, sa novim lemesima i deflektorima, zicer dana bi se reklo :)
Ovi svi na njuškalu imaju parne colaže bar tako piše.
Najvjerojatnije kad sjednu neki novci dacese uzet landsbreg izgledami jako čvrst.
Plug je tezak i jake konstrukcije, moji lemesi nisu bog zna kaj, al on je nakon metar u svakom tipu zemlje na radnoj dubini, 30 cm sigurno, a opet, dosta lako se vuce. Na oglasu su tak jer su svi navceni na olt i imt, oni imaju 10, 12, 14, valjda je ljudima tesko izmjeriti colazu, ili su preglupi za to pa napise da je to 12 cola jer je brazda "tu negdje" ko na susedovom imt-u

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Dobio sam plug OLT 2x12 niski (mislim). Kada stigne poslikam. Vlasnik mi je rekao da bi trebao nove lemeše ili navarit federplatu. Pošto ja nisam još vario takvo-što molio bih iskusne da malo objasne gdje i kako? Imam i aparat i feder-plate...

HVALA

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
Stare lemese rezi poduzini malo nize od onog djela gdje su zasarafljeni.
Kad zavaris federplate pripazi pod kojim kutem ces odrezati spic i rep!!!Trebas pratiti kut koji je na starim lemesima!!!
Gledaj kad budes zavario federplatu da ti cjeli lemes bude malo zaoblit!!!

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Kad odrežem lemeše precrtam na federplatu špic i rep i onda zavarim al 1-2 cm duže nego što je bilo?
Kad slikam postavim slike. Bit će jasnije.

Najnoviji postovi

Na vrh