• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

PLUG

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
Ja to naredim oko 1.5cm da je vislje od lemesa a na peti plaza imam slic-rupe tako da to podesavam po potrebi i kako se lemesi trose!!!

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,457
Gledam malo slike plugova po internetu i vidim da stoji plaz u visini lemeša, na mom plugu je plaz previsoka, a morat ću i podbaciti nešto pod lemeše jer mi stoje previše okomito i onda samo kidaju zemlju umjesto da je režu i odmah se teže vuče. Imam još oranja, ali prvo ovo moram riješiti.

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
Kakav imas plug?
Ja sam na olt-sremac moro prepravit lemese i isto su tako okomito stajali,nisam nista podbacivo nego sam ih zarezo po duzini i povio te zavario i sad je dobro!!!

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,457
IMT 756, na OLT-u 2x10 sam podbacio pod lemeše komad šipke osmice i kod njega lemeši stoje kako treba. Ovdje ću barem desetku staviti jer stvarno su previše okomito i vjerujem da će onda biti dobro, a onda će i plaz odmah biti niža.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,457
Ma takvi su oduvjek, nije dobro napravljen plug. Samo sada je dosta teško oranje pa da to riješim da bi se što lakše oralo.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,457
Evo sad izgleda ovako lemeš, vjerujem da će ići puno bolje, jer ono prije je kidalo zemlju, ne da ju reže, u lagenoj zemlji je to još nekako i išlo, ali u teškoj je prevelik otpor i ako ne postigne dubinu do 30cm u teškoj zemlji, jako loše ore jer ne može držati istu dubinu, sad vjerujem i da će na 20cm dobro orati. Prije je izgledalo kao što se vidi na drugoj slici, slika je stara, nisam se sjetio slikati prije nego što sam krenuo raditi. I plaz se dosta spustila dole, trebao bi plug bolje i pravac držati, sve u svemu znat ću dok krenem orati, čekam dok malo smrzne.
Usput sam malo pokrpao čelo daske, ubacio ispred komad šipke šestice i ostatak ispunio varom, tako radim oduvjek i uvjek bude dobro.

b7dy7a.jpg

105v5w7.jpg

EDID:
Evo još jedna stara slika gdje se vidi kako lemši stoje.
2nlw9l0.jpg

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,457
Nisu orginal, ali se prodaju za IMT plug, nema drugih kod mene za kupiti. Sad kako sam napravio po meni stoje super, plug dosta ljepo slaže brazdu, ne naslanja ju kao neki već ju okrene fino. Ispod lemeša sam stavio komad šipke 10-ke. Jedva čekam da probam.

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
E to je sad vec puno bolje nego sto je bilo!!!
A upitno je kako su ti samoostreci lemesi napraviti jer kovani su uvjek bili zaobljeni tako da nisu stajali toliko okomito!!!

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,457
Ove koje ja kupujem su skroz ravni, a ako se dobro sjećam takvi su došli i sa plugom.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,457
Plug je kupljen nov 2000. i onda nakon par godina je se raskrenuo i onda je stajao do unazad jedno 4-5 godina kada sam ga skroz rastavio i ispravljao pa vario i svake godine po malo ga usavršavam.

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
Kazes da su i lemesi koji su bili tvornicki tako okomito stajali?
Onda si u pravu kad kazes da plug nije dobro napravit!!!

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,863
Ima kod mene lemeša kakvih očeš. Šta ne rečeš. Kad idem sestri to mi je usput da ti ostavim. Ako ti nepaše vratim u trgovinu i dobro.

husqvarna365

Aktivni član
Tu od
24 Sij 2013
Poruka
988
Dobar dan kolege.Danas sam kupio plug lemind leskovac 2x12,u odlicnom stanju za veoma male novce..E sada dali netko ima takav plug kakav je za oranje i dali ga moze vuci imt 549..poz

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,457
Sve zavisi od zemlje. Ali morao bi moći, s kakvim plugom si do sada orao!?

husqvarna365

Aktivni član
Tu od
24 Sij 2013
Poruka
988
Danas sam probao kad sam ga kupovao,isao sam prvon brzom na dubini od 30cm i ide dobro,,a ako zaskripi tu je imt 577dv pa cu za njega kaciti

Najnoviji postovi

Na vrh