Kolekcionar, imao si sreće sa šljunkom. Svi ti naši "mali prertovari" prolaze, možda i više puta. Ali, iz svojeg iskustva znam da te vrag čeka tamo gdje se naj manje nadaš. Uglavnom priča je bila ovakva: kod brata sam imao kukuruz za runiti, i da ne idem dvaput (cca 1,5 km) stavio sam na stočnu prikolicu dva plastična rezervoara od 1m4, znači oko 1600 kg kukuruza. Osovina od PZa, gume od jugića. Okrenuo sam tako dvije ture, sve u naj boljem redu. Dva dana kasnije vozim bika u klaonicu u Koprivnicu, i između Čukovca i Bolfana pogledam u retrovizor i vidim da mi je iz osovine izašla poluosovina kakvih pola metra. Znači između dva sela si na otvorenom prostoru, nemaš kuda. A u Koprivnici moraš biti na vrijeme. Zovem prijatelja, kad je on nakon pola sata došao, opet ne možeš na otvorenom pretovarivat bika u drugu prikolicu jer ima šanse da pobjegne. Nekako sam se dovukao do Bolfana i zamolio sam jednu baku da kod nje u dvorištu pretovarimo bika. Kasnije sam promijenio komplet osovinu, ali sad više ne ludujem sa teretom.