Äiko
Član
- Tu od
- 19 Lip 2011
- Poruka
- 264
majmun u 3ujutro išo grtalicom,majke mi gume ču mu izbušit kad mi opet nagura snjeg na kapiju.:axe:
i naravno do pol osam kao da ni nije išo,cesta puna snjega.
Upravo tako mtd ne očiste, očiste, očiste pa ponovo napada opet ne valja. Pričali stariji ljudi da svake zime kada padne snijeg su sami čistili dio ceste ispred kuće u selu i ako netko nije očistio zna se tko je bio kriv...a cesta od sela do glavne ceste (2km) se zajednički čistila, iz svake kuće najmanje jedan radnik s lopatom i uz to vrijedne domaćice pripreme kuhanu rakiju ili vino, kruh, s tim da ovaj snijeg što pada u zadnjih par dana je bila svakodnevna pojava po zimi. Danas su se ljudi isprokšili (uljenili ako netko ne razumije) ne mogu očistiti ispred kuće, dvorišnog ulaza, zgrade, parkiranog auta itd.itd. i čekaju netko to uradi umjesto njih :roll:a da nije prošao opet bi ga spominjao......:roll:
P.S. Daniels nemam pik na tebe, samo si mi prvi došao pod klik miša. Da nebi bilo problema
Tu ima neka caka kako mi je jedan objasnio koji radi u tom sektoru. Zimska služba je plaćena po satu odnosno km tako da naručitelj (grad, općina, županija, država ili tko već) čeka zadnji trenutak da im da naredbu za čišćenje pa tako nastoje uštediti koju kn :mrgreen: Isto vrijedi i za ralice koje idu po cesti a ne čiste. Zašto bi ralice recimo od županije čistile ceste koje bi trebalo čistiti grad i tako imali veću potrošnju goriva i trošile nož ralice i mogući kvar na stroju a nije njihovo za čistiti :mrgreen:sad ak mi neko kaže da ih je snijeg iznenadio ima da ga likvidiram. Sad baš prolazim uz koncesionara za čišćenje cesta i vidim radnici lagano pijuckaju kuhano vinčeko, ralice stoje parkirane,a kod mene u ulici ima snijega da čovjek ne može normalno hodati
Sad nazovi direktora u cestariju i ponovi mu to pa da vidimo reakciju :weedman:nabijem im ja te ralice na onu stvar kad niš ne očiste, bitno da drndaju i nedaju mi spat:madmana: