• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pomoć pri zimskom startovanju hladnog motora

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Pumpu, crna je pa se ne vidi bas. Filtere sam vrucom vodom polio i poslje malo fenom i sva crijeva ugrijao.
Normalno je upalio ali zvukovi iz pumpe bas nisu lijepi. Ne dobiva dosta goriva i mozes je slikat.
Blatobran je ostao hladan, stavio sam uzi nastavak.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
1 litru petroleja stavi na 50 lit. goriva i do -15 sigurno neće bit parafina u filterima i u gorivu. Pošto je on dosta mastan još ćeš dobit i bolje podmazivanje pumpe. Preporuka je da se promijene filteri prije toga.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Ja sam danas nakon tj. dana palil ursulu, traktor i akomulator su vani na ledini, pokrit je samo sa ceradom. Dva put sam ga zaverglal na mrzlo i vidim da bu to išlo malo teže, uzel sam dole cjev na usisu zraka, ženi fen, nabil ga nutra i pustil cca 10min da puše toplo, kresnul je na zub ko da je +30.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
E sad jel bolje petrolej da maze ili benzin? Kao za novije pumpe je bolje suho gorivo, mada je i ovo starija tehnologija.
Filteri su dosta novi ali sam svejedno jutros stavio prvog novog.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
A benzin isušuje gorivo definitivno. Ne znam sad koji je traktor u pitanju al mi se čini da je to klasična PVP, tako da mislim da joj od malo petroleja ne bu niš.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ja imam loša iskustva sa plavom,i loža mi se pokazala super,dodam malo aditiva i nema brige,nema parafina u obliku bjele kreme i elemente boš pumpe siguran sam podmazuje bolje od euro bilo kojeg diesela.
Ipak za stare diesele je bilo preporučeno gorivo D1 i D2.
Tada nije bilo normi i nije smetal sumpor nego je i pomagal u podmazivanju.

-ZGP-

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Nh Tm155. Tehnologija je makar 20 godina stara. Sve na sajlu. Tako da...
Gdje ima za kupit uopce petroleja?
Plavi je unutra.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Mogu ali necu. 1500 kn mi je razlika na rezervaru.
Danas ga palio i ko zna kad, pola sata fena od 1500W je kostalo koliko?

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,144
Moja računica je da ako mi onaj grijač radi pola sata što je čak i previše ali ajde , njegova snaga je 2kw , znači potrošim 1kw/h za zagrijavanje motora što je nekih 0,1km iliti 40 lipa , nema jeftinije ni da hučem u njega.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Petrolej kupim u Kauflandu ili u nekom trgovačkom centru.

Nije stvar u tome kolko se potroši da bi traktor upalio, meni je bitnije da mi se ne stvara parafin pa da mi nakon 10-15 min. crkne traktor. Sa njime čistim snijeg po zimi i malo mi je nezgodno kad mi crkne negdje u snijegu, nema veze kaj sam od kuće 50 metara. Najgore mi je kad po hladnoći moram šerafat po njemu.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
A još miris nafte po rukama i rukavima,neprocjenjivo...

-ZGP-

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Moze li se taj grijac postaviti jednostavnije, recimo presjecemo jedno od crijeva i u seriju ubacimo protocni elektricni grijac manje snage. Zagriajana voda ce pokrenutu cirkulaciju i dotok hladne vode.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
imaš problem s termostatom , on je zatvoren(znači nema cirkulacije ...a i griješ vodu u hladnjaku (tu su veliki gubici) bez potrebe

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Evo ja kresnul makinu. Malo grijanja, malo dekompresije i duff .... radi kak singerica

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,144
Power , ima i to ali nemožem da nađem sliku , znači grijač ubačen u komad metalne cijevi koja se ubaci na mjesto gumenog crijeva , i pretpostavljam da i to dobro radi pogotovo ako je je termostat iznad , otvorit će se sam.
A ako se ubaci na vod za mali hladnjak za grijanje tu termostat ne smeta , ili na traktoru ako ima nekih pogodnih otvora na glavi i bloku.

Evo recimo rješenje za IMT
http://www.kupujemprodajem.com/big-photo-28590291-4.htm

Ti možda misliš na ovako nešto , nemam bolje slike.
images

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Danas stvarno postoji bunt takvih proizvoda koji imaju na sebi ugrađenu pumpu za cirkulaciju mada nije to frka ni doma napraviti od djelova neke veš mašine. Ja sam se skoro u to upustil ali više nema potreba tak da ....

Naprimjer ovak nekaj.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,144
Ovaj model ima i pumpu i termostat , prilično inteligentno napravljeno.
I ja sam nabavio pumpu za vodu od vebastog koja je pogodna za ove varijante ali nisam imao potreba za time.
Možda nešto skpim za mog starog oca koji vozi stari FORD 1.6D a svi znamo kako oni pale zimi :(giggle): . Nešto kao što power predlaže.

Za veće motore tipa traktora predlažem grijač što veće snage , za auta je dovoljan i 2kw bez brige.Odradi o on na većim ali duže traje.

Najnoviji postovi

Na vrh