Bolje uključi HDMI-CEC pa ne trebaš dva daljinska, sve radiš preko ovog daljinskog od receivera.Kod prelaska na DVBT2 emitiranje kupil sam prijemnik jer TV to nije podržaval. Onada prioblemi s dva daljinska. Nakon malo mozganja pokušal sam na daljinski ugasiti samo prijemnik, a nakon toga prekidom strujnog kruga oba uređaja. Ponovnom uspostavom strujnog kruga TV se upali na kanalu na kojem je bil ugašen. Koristim samo daljinski od prijemnika.
To je samo opis kak se neki put određeni problemi daju riješiti jednostavnim prekidom strujnog kruga. Možda bi, u slučaju ako se ne more riješiti programiranjem, pomoglo i u slučaju vemtilatora u pećnici.
A s rernom nisi dobila zaštitni lim koji se stavi na vrh rerne baš da preusmjeri taj vreli zrak dalje od elemenata? Moja je kupljena prije 20-25 godina i dobio sam to u paketu. Kod mene u kući su isto po završetku pečenja držali rernu otvorenom pa se istopila fronta od mašine za suđe s desne strane. Nakon što sam to vidio, zatvaramo rernu i čekamo da ventilator polako taj vrući zrak istjera gore. Kad padne na cca 100°C, ventilator se isključi.Bah, ajde, možda sam malo pretjerala da baš do kraja rashladi pečeno, ali rashladi nešto.
Osim toga, kada puše nakon završetka pečenja taj vrući zrak izlazi kroz otvore na gornjem dijelu pećnice i tu nastaje zapravo glavni problem - kuhinjski namještaj kao završnu fazu obrade ima foliju na vanjskim vratima namještaja koja namještaju daje sjaj, tvorničku naravno, je da je to ona debela folija, ali je to naljepljena folija na frontu. Pećnica se nalazi ispod ormarića i sada taj vrući zrak ide u zonu vratiju jer su rupe za izlazeći vrući zrak na vrhu pećnice i primjetila sam da se folija na ormariču iznad pećnice na donjem djelu vratiju počela odvajati zbog topline.
Onda ja - od kako sam to spazila - trčim otvoriti vrata ormarića širom dok pečenje završi tako da vrući zrak ne dohvaća vrata i ne odljepljuje foliju.
Zato mi je glavna briga i konačna namjera isključiti taj ventilator koji hladi - kaj god hladi - nakon što je pečenje završeno.
Je li to moguće napraviti?
Kaj nisi čital do kraja? I sad koristim samo jedan.Bolje uključi HDMI-CEC pa ne trebaš dva daljinska, sve radiš preko ovog daljinskog od receivera.
Taj zaštitni lim je imala prijašnja pećnica koja je imala klasični ražanj, onaj što na šipku natakneš pile pa se vrti, i štednjak koji sam imala prije nje. Tu su vrata pećnice morala biti malo otvorena dok se ražanj vrtio. Ova to nema. Da mi se sada sjetiti kamo sam ja metnula taj lim.....vjerojatno u smeće.Bolje uključi HDMI-CEC pa ne trebaš dva daljinska, sve radiš preko ovog daljinskog od receivera.
A s rernom nisi dobila zaštitni lim koji se stavi na vrh rerne baš da preusmjeri taj vreli zrak dalje od elemenata? Moja je kupljena prije 20-25 godina i dobio sam to u paketu. Kod mene u kući su isto po završetku pečenja držali rernu otvorenom pa se istopila fronta od mašine za suđe s desne strane. Nakon što sam to vidio, zatvaramo rernu i čekamo da ventilator polako taj vrući zrak istjera gore. Kad padne na cca 100°C, ventilator se isključi.