• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Popravak kućanskih aparata

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Navodno je premale zapremine za pravog korisnika 🤭

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,536
Pa kaj ti je gajba pive za pravog muža🤔. Dok se otpre drugi fergazer,suša🤭

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Sinoć je naša perilica rublja ušla u štrajk i prestala s radom. Danas sam imao pregovore s njom. Ovaj put mi je popustila...
IMG_20220807_105406.jpg
IMG_20220807_110833.jpg
Dokle, to samo ona zna. Niti veš mašine nisu, kaj su negda bile...
IMG_20220716_105855.jpg
Ova siva ne treba struju... Neka se nađe u rezervi 😏🙃

JOHABI

Aktivni član
Tu od
14 Velj 2011
Poruka
397
Trebam pomoć:
- imam Wirphulovu ugradbenu pećnicu kojoj sam već nabrojila sve po spisku jer prokletinji ne znam na koji način isključiti rad ventilatora za rashlađivanje NAKON što završi pečenje i isključim je.
Kada odradi, isključi se, a onda počne puhati ventilator i radi nekih 15 - 20 minuta.
Za to vrijeme meni kosa na glavi striši u jež pozi - kojeg vraga ventilator ima raditi a ja ne želim da se niti pećnica niti ono što je u njoj rashlađuje, dapače, najčešće mi odgovara da pečeno ostane vruće u pećnici.
Pokušala sam i otvoriti pećnicu prije nego se ventilator uključi, ali ko da nisam - uključi se i radi i radi, jednako dugo kao i kada je pećnica zatvorena. Em mi rashlađuje pečeno, em mi troši bez veze petnaest minuta struju nakon što je jelo gotovo.

Ima li tko kakvu ideju kako isključiti ventilator nakon završenog pečenja i može li se to napraviti?
Da zovem servis?
Nekako mi se čini - ne bih se mogla zakleti - da je u početku taj ventilator radio nekih 5 minuta, a onda počeo sve duže, evo, kada sam zadnji puta gledala na sat puhao je točno 17 minuta nakon završetka.
Ne vidim nigdje u uputstvu da se spominje isključivanje ventilatora koji radi nakon završetka pečenja - ili ne vidim dobro?

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Prvo pokušaj kontktirati njihov servis. Možda je moguće riješiti bez nekog zahvata.
Kak je spojena na struju. Ak je utikač dostupan, jednostavno i iskopčati struju. Ako nije dostupan, možda je dostupan osigurač za strujni krug koji se koristi. Samo nabacujem ideje koje mi padaju na pamet.

JOHABI

Aktivni član
Tu od
14 Velj 2011
Poruka
397
Ma ako je svaki puta isključim iz struje - što ne mogu, to je ugrađeno u veliki kuhinjski ormar pa da se dođe do utičnice trebalo bi je izvlačiti van - svaki puta bi trebalo isponova usklađivati sat jer bez sata ne radi.
Servis je i meni pao na pamet ali se bojim bespotrebnog troška, oni budu spremni dojuriti i naplatiti si i putni trošak i rad, tako sam htjela zvati servis za isto Wirphulovu plinsku kuhaću ploču a neki dan sam se raspizdila, uzela štapić za ražnjiće i zapalila ga i spalila dizne a onda ih iglom još pročačkala, i gle, sada radi i ona dizna na rinku koja je već 4 godine bila začepljena, i sada fino svih pet radi.
Da je došao serviser, bio bi zamjenio - i naplatio - 3 dizne, rad i putni trošak, sigurno nekih 300 - 400 kuna
Bojim se servisera. :)

Možda netko ima pećnicu kojoj ventilator radi nakon završetka pečenja pa zna što se može napraviti?

Mislim da se ne može isključiti.
View attachment 52256
Onda budem posjedila od muke.
Nešto se ispeče za 2 - 30 minuta, a još 20 pećnica troši struju i radi štetu - rashlađuje jelo.
Ili, sterilizirala sam pekmeze i ukiseljeno povrće,i umjesto da stoje u vrućoj pećnici i polako se hlade da pasterizacija bude što uspješnija, bedasta pećnica je hladila 20 minuta staklenke, a preporuča se da što duže ostanu što vručije.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
To je sigurnosna značajka, da se ne opečeš na staklo a i da se element ne zapali od nakupljene topline.

JOHABI

Aktivni član
Tu od
14 Velj 2011
Poruka
397
Ma svašta, pećnica ima svoj program rada ventilatora, ja ga mogu uključiti kada hoću i ne moram ako neću, tako da se ventilator povremeno uključuje u toku pećenja ili se ne uključuje, ne uključim ga u vrijeme pečenja, a on se sam uključi nakon fajrunta.
Ovo kaj veliš tvrdi i moj muž, ali meni nema logike - ako ja mogu nešto peči na 220 ili 240 stupnjeva dva i pol sata bez uključenog rada ventilatora za vrijeme rada pećnice, zašto bi se morala pećnica na silu hladiti dok je sve gotovo i pećnica isključena i počne se sma od sebe hladiti - vratim gumbe na polazno stanje.
Kojem je imbecilu to palo na pamet, ako je kao što misliš, nebu se ništa zapalilo tri ure dok se peče odojak na 220, a zapalilo se bude dok je isključeno i pećnica se sama od sebe hladi, pogotovo ako ostavim otvorena vrata.
Vidiš, to mi nije jasno, zašto se nešto mora hladiti na silu, a bilo je ok dok je bilo vruće i grjači su radili, a ja otvorim vrata i hladi se ionako samo od sebe - ali ne, ventilator bude radio i sa otvorenim vratima 20 minuta - kojeg klinca ima hladiti 20 minuta a ne mora hladiti dvije - tri ure dok se peče?

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Ma ako je svaki puta isključim iz struje - što ne mogu, to je ugrađeno u veliki kuhinjski ormar pa da se dođe do utičnice trebalo bi je izvlačiti van - svaki puta bi trebalo isponova usklađivati sat jer bez sata ne radi.
Servis je i meni pao na pamet ali se bojim bespotrebnog troška, oni budu spremni dojuriti i naplatiti si i putni trošak i rad,
Ako je relativno nova i zadovoljna si ostalim funkcijama, riskiraj jedno vađenje iz elementa i spoji je preko produžnog kabla u susjedni element. Tak imamo mi riješeno. Nakon kaj je prdnula elektronika od prenapona (popravak skoro 400 kn), žena je nakon svake upotrebe odšteka. Na našoj (neka španjolska) podešenost sata ne uvjetuje njezin rad pa ga više niti ne podešavamo.

Nisam mislil da zoveš servis doma, nego samo pokušaš dobiti informaciju, može li se ta funkcija isključiti. Oni to trebaju znati prema tehničkoj dokumentaciji (korisnik je ne dobije, ali servis je sigurno ima). Druga je stvar koliko su na servisu susretljivi, neki se hoće potruditi i informiraju korisnika, a neki ga jednostavno otpile.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Mi imamo dvije Elektrolux-ove i jednako se ponašaju, s time da imaju 3 stakla na vratima.

JOHABI

Aktivni član
Tu od
14 Velj 2011
Poruka
397
Ma bedaki wirphulovski i elektrolukski, umjesto da im pećnica štedi struju, ona ju troši bez veze dok ne treba.
Budem ja u ponedeljak otišla usput do servisa i pitala kaj se može napraviti, preko telefona me budu sigurno vritnuli v rit, sada si ne budem kvarila raspoloženje, idem na natjecanje u bacanju onih žutih teniskih loptica u koš, a poslije bude i plesa.
Pa šta oni misle da smo mi domaćice imbecilne i ne znamo na vrijeme spraviti ručak i na vrijeme izvaditi pleh iz pećnice i da na silu moramo hladiti, da smo petogodišnje curice kojima treba reći - has, buš se opekla? Sve su izopačili i iskomplicirali. Ak me pukne budem otišla po onu najjeftiniju u dućan, za 1300 - 1500 kuna i zamjenila ju iako virpulica nema ni godinu dana.
Tako gledam dolje u podrumu škrinju, sva je napikana od hrđe kaj je probila, a hladi ko bedasta. Jutros sam ju odmrzla, očistila led unutra i vratila sve opet unutra, sad si mislim, skužila sam da se može kupiti neki aparatič za sto - dvijesto kuna koji pokazuje koliko struje aparati troše dnevno, dok saznam kak to izgleda i di se može kupiti, budem izmjerila koliko mi ova stara, dvadesetak godina ima, troši, pa da vidim hoću li kupovati novu.
Inače, od kada pamtim trošimo oko 9 kilovati struje dnevno, a sadašnji račun nam je oko 360 kuna, nekada na obračunu preplatimo za pol rate, nekada neku siću doplaćujemo.
Ali sada hoću znati koliko mi struje neki aparat ždere.
I da, ako netko zna koliko troši tv LG 165 cm ekran, baš me zanima.
Sve bum racionalizirala i sve kaj uštedim budem potrošila na griotice. :)

Najnoviji postovi

Na vrh