Ma bedaki wirphulovski i elektrolukski, umjesto da im pećnica štedi struju, ona ju troši bez veze dok ne treba.
Budem ja u ponedeljak otišla usput do servisa i pitala kaj se može napraviti, preko telefona me budu sigurno vritnuli v rit, sada si ne budem kvarila raspoloženje, idem na natjecanje u bacanju onih žutih teniskih loptica u koš, a poslije bude i plesa.
Pa šta oni misle da smo mi domaćice imbecilne i ne znamo na vrijeme spraviti ručak i na vrijeme izvaditi pleh iz pećnice i da na silu moramo hladiti, da smo petogodišnje curice kojima treba reći - has, buš se opekla? Sve su izopačili i iskomplicirali. Ak me pukne budem otišla po onu najjeftiniju u dućan, za 1300 - 1500 kuna i zamjenila ju iako virpulica nema ni godinu dana.
Tako gledam dolje u podrumu škrinju, sva je napikana od hrđe kaj je probila, a hladi ko bedasta. Jutros sam ju odmrzla, očistila led unutra i vratila sve opet unutra, sad si mislim, skužila sam da se može kupiti neki aparatič za sto - dvijesto kuna koji pokazuje koliko struje aparati troše dnevno, dok saznam kak to izgleda i di se može kupiti, budem izmjerila koliko mi ova stara, dvadesetak godina ima, troši, pa da vidim hoću li kupovati novu.
Inače, od kada pamtim trošimo oko 9 kilovati struje dnevno, a sadašnji račun nam je oko 360 kuna, nekada na obračunu preplatimo za pol rate, nekada neku siću doplaćujemo.
Ali sada hoću znati koliko mi struje neki aparat ždere.
I da, ako netko zna koliko troši tv LG 165 cm ekran, baš me zanima.
Sve bum racionalizirala i sve kaj uštedim budem potrošila na griotice.