• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Poticaji

G

gjurostrasni1

Guest
Danas mi kažu u ministarstvu da bi MOŽDA drugi tjedan bila isplata poticaja za povrče u VT-POD županiji........za ostalo čekaj magare da trava naraste :?

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
http://www.mps.hr/pr/priopcenje.asp?id=1432

Isplata potpora i poticaja, [16.4.2009]

1. Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja sa današnjim je danom isplatilo potpore u visini od 923,2 milijuna kuna i to za:
1. ratarske kulture- 521 mil.kn
2. mlijeko- 187 mil.kn
3. tov stoke- 50 mil.kn
4. riba- 34 mil.kn
5. dohodovnu potporu- 84 mil.kn
6. kapitalna ulaganja- 18 mil.kn
7. dugogodišnji nasadi- 8 mil.kn
8. mjere ruralnog razvoja- 6,2 mil.kn
9. operativni programi- 15 mil.kn

Plan isplate, u tijeku mjeseca travnja i svibnja, u visini od 1.070,3 mlrd kn, je sljedeći za:
1. ratarske kulture- 520 mil.kn
2. tov stoke- 50 mil.kn
3. riba- 33 mil.kn
4. stočarstvo- 350 mil.kn
5. dohodovna potpora - 1 mil.kn
6. kapitalna ulaganja- 21 mil.kn
7. dugogodišnji nasadi- 7 mil.kn
8. mjere ruralnog razvoja- 23,3 mil.kn
9. operativni programi- 20 mil.kn
10. intervencija na tržitu- 35 mil.kn

U današnjoj situaciji želimo napomenuti da MPRRR i Vlada RH čini maksimalne napore kako bi se potpore u poljoprivredi isplatile što je moguće ranije uvažavajući potrebu naših proizvođača za ovim sredstvima, a svjesni činjenice da će ova sredstva biti uložena u daljnju proizvodnju.
Zakonski su rokovi za isplatu potpora za proizvodnu godinu 2008. u ratarskoj proizvodnji do 31. svibnja 2009. godine.

Nije mi jasno otkud su izvukli ovaj rok za ratarsku proizvodnju????

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Usporedjujem ovo goro sa podacima od pred godinu dana, sa osobitim pogledom na podizanje nasada i ne izgleda mi lijepi plan :( Lani u veljaci su isplatili 18 milijuna, a sada ukljucivo sa svibnjem planiraju isplati 15 milijuna. Sve stavke su se povecale pa ne vjerujem da je 2008 bilo manje podizanje nasada nego u 2007. Ocito postoje jednaki i oni koji su jednakiji.

Evo, podaci iz lanjske godine:

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, sa 26. veljače 2008 isplatilo je sljedeće potpore u poljoprivredi za:

- proljetnu sjetvu 2007., godišnja plaćanja: 302.749.468 kn
- mlijeko za listopad i studeni 2007. godine: 84.989.088 kn
- tov stoke (junad i svinje) za III. kvartal 2007. godine: 42.561.563 kn
- ribarstvo (uzgoj i prerada) za III. kvartal 2007. godine: 29.958.875 kn
- dohodovnu potporu I. skupina, IV kvartal 2007.: 17.068.500 kn
- dohodovnu potporu II. Skupina, godišnja plaćanja za 2007. godinu: 41.450.000 kn
- kapitalna ulaganja: 17.068.500
- podizanje nasada: 18.730.801 kn

što ukupno iznosi 554.576.795 kn.

U stavci proljetne sjetve 2007. godine isplaćeno je 50% od iznosa cjelokupne potpore za kukuruz, suncokret, soju, zob, proso, sirak, tikvu uljanicu, šećernu repu, krmno bilje, ljekovito bilje, povrće i povrće za industrijsku preradu te industrijsko bilje.

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
Smiljan kaže:
Usporedjujem ovo goro sa podacima od pred godinu dana, sa osobitim pogledom na podizanje nasada i ne izgleda mi lijepi plan :( Lani u veljaci su isplatili 18 milijuna, a sada ukljucivo sa svibnjem planiraju isplati 15 milijuna. Sve stavke su se povecale pa ne vjerujem da je 2008 bilo manje podizanje nasada nego u 2007. Ocito postoje jednaki i oni koji su jednakiji.

Evo, podaci iz lanjske godine:

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, sa 26. veljače 2008 isplatilo je sljedeće potpore u poljoprivredi za:

- proljetnu sjetvu 2007., godišnja plaćanja: 302.749.468 kn
- mlijeko za listopad i studeni 2007. godine: 84.989.088 kn
- tov stoke (junad i svinje) za III. kvartal 2007. godine: 42.561.563 kn
- ribarstvo (uzgoj i prerada) za III. kvartal 2007. godine: 29.958.875 kn
- dohodovnu potporu I. skupina, IV kvartal 2007.: 17.068.500 kn
- dohodovnu potporu II. Skupina, godišnja plaćanja za 2007. godinu: 41.450.000 kn
- kapitalna ulaganja: 17.068.500
- podizanje nasada: 18.730.801 kn

što ukupno iznosi 554.576.795 kn.

U stavci proljetne sjetve 2007. godine isplaćeno je 50% od iznosa cjelokupne potpore za kukuruz, suncokret, soju, zob, proso, sirak, tikvu uljanicu, šećernu repu, krmno bilje, ljekovito bilje, povrće i povrće za industrijsku preradu te industrijsko bilje.

je,bilo je i to puno manje,
1)kum je reko da je za trajne nasade dosada obradio 35%manje zahtjeva za poticaje,
2)neki dan sam bio u kutjevu u hladnjači....praznaaaa je skoro,,,jedva kojih 100 000cokota je u planu za sadnju ove godine,,,a lane je posadito preko 800 000čokota,,

kako bilo da bilo,sve mi to lagano počinje smrditi na propast,,kako god okrenes,
pravo stanje ce se znati poslje 17.5,,,dolaskom MMF-a

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Onda po tome oni fakat do polovice svibnja planiraju isplatiti trajne nasade. Sto kazes, zivi bili pa vidjeli ....

M

mirkec84

Guest
pozdrav svima neznam dali je ovo mjesto za moje pitanje ali vidjet cemo .naime ja zivim u okolici zagreba a imam nesto vise od tri hektara zemlje i nekoliko hektara sume u sjevernoj lici ako znate gdje je to tocnije mora se preci granica sa bosnom i mislim da spada u pogranicni sustav jer je na samoj granici .podigao bih dugogodisnji nasad vocki .dali ja mogu ostvariti kakve poticaje od drzave u tom slucaju,slao sam pitanja ministarstvu i slicno ali nema odg.zabiljezio sam da poljoprivrednici koji zive u hrvatskoj kod granice znaci lika imaju pravo da obradjuju svoja zamljista u pogranicnom prostoru u bosni .ja zivim u zagrebu i to sad daje malo drukciju sliku barem meni .naime tek ulazim u sve ovo tako da nemam blage osim kaj sam procitao ovaj forum od a do z i zakone i sve to stima mogucnost obrade zemljista propusnice za granicu sim tam ali di su tu novci pomoc poticaji .hvala ak mi netko odgovori na ovu nebulozu

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Nemas pravo na poticaj ako ti zemlja nije u RH . To sto je granica (i) zbog bihackog aerodroma takva kakva jest je irelevantno, to je druga drzava.

M

mirkec84

Guest
bas veselo za dobro jutro znaci mogu obradjivati prevoziti preko granice uglavnom mogu sve samo kaj od drzave figu dobijem.moza se bu ipak granica pomaknula natrag do eu.

cipiripi1967

Član
Tu od
2 Stu 2008
Poruka
269
dok mi dođemo u EU ti se moš muški naraditi i da vočnjak naraste i ostari :lol:
samo ti sadi dok je vrijeme a nečekaj tu glupu tvorevinu od EU ,to ti i onako neče pomoči,a i to su narodi koji nikada neče željeti ravnopravnost između svih na tim prostorima. :twisted: .Još jedna juga ali samo će se drugačije zvati-fuj ;)

dok si gazda u svom dvorištu(državi) dotle mili i vrijediš !!!!!!!!!!!!!!!

M

mirkec84

Guest
a i to kaj velis samo sam se nadal da je mozda moguce dobit koju kunu nazad za daljnje sirenje al eto.pljuga misko sadi sam sa svojim penezima

I

ivica

Guest
jucer su u ministarstvu imale sastanak sve udruge i receno je da do 15.5. nema nikakve isplate poticaja jer ministarstvo nema novca !!!

gmiža

Član
Tu od
19 Kol 2007
Poruka
410
Danas isplačen poticaj za tov junadi za 4 kvartal 2008 u iznosu od 967,50 kn po grlu-neznam dal je to ukupni iznos koji če bit isplačen s obzirom da je trebalo bit 1800 po grlu :?: :!:

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
jutros sjelo za dugogod.nasade ljekovito bilje.... ali samo pola

B

bono

Guest
I u Kc-kž županiji uplaćena polovica za višegodišnje nasade

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Trajni nasadi: jeli govoritie o polovici poticaja za podizanje ili godisnja placanja?

A

atomizer

Guest
izgleda da su sjeli poticaji za održavanje voćnjaka.ja trebam dobiti za podizanje ali za sada još ništa.

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
meni sjeo godišnji poticaj... ali samo pola od planirane svote :) :)

Najnoviji postovi

Na vrh