• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Preporuka za kupnju motokultivatora

• Temu pokrenuo igor266
  • Datum prvog posta

Ante23

Aktivni član
Tu od
9 Lip 2018
Poruka
708
Imt 506 ima izvod naprijed za strižnu kosu, ne znam je li to kardan.. Valjda je, i imam kotače za nju. Da radio sam sve s njom i hondom.
Kad kažeš motokultivator misliš na stroj tipa labin progres sa kotačima i kardanskom frezom?

Posljednje uređivanje od moderatora:

baustelac99

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2009
Poruka
612
Da, neki modeli IMT 506 naprijed imaju kardan, za strižnu kosu, pumpu za prskanje i slično.
Da, pod Motokultivator mislim na Labinprogres, Goldoni i slične sa kotačima.

Veseli_vrtlar

Novi član
Tu od
12 Svi 2022
Poruka
2
I zavisi što imaš u planu raditi i sa još koje priključka koristiti? Na šturo pitanje ne možeš očekivati konkrektniji odgovor.

#ZJ Bertolini već neko vrijeme nije ono što je bio. Tako da ime više nič ne znači. Moglo bi to značiti nekome ko je još u prošlom stoljeću po pitanju poznanja motokultivatora. I ako prodavač prodaje priču.😎
Ja sam baš danas razgovarao s trgovcem koji prodaje Bertolini kopačice, a nekada je i najviši premium Benassi BL 106H prodavao, no kaže da je bilo čak nekoliko težih kvarova kod te Benassi (a skupa je), i da su svjesno izbacili iz ponude.

Tvrdi da probleme s Bertolini nemaju.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,792
Naravno da trgovac nema problema sa nekim određenim modelom kopačica koje prodaje. On samo prodaje i ako bude problema onda ih imaju kupci i ako se pokažu određeni problematični modeli trgovac ih povuče iz prodaje. I onda ide priča dalje , bilo je nekih problema sa tim modelom, ali sad smo nabavili neki drugi model i taj je dobar i tako dalje. Ponuda novih kopačica je velika u zadnje vrijeme i jako šarolika , tako da je kupcu teško se odlučiti što kupiti. Slušati i poslušati trgovca da vam savjetuje koji je model dobar za vaše potrebe, naravno da će pohvaliti sve što prodaje ..............
A da ne pričam o cijenama.
Primjer , šturo opisan model koji se prodaje i bez prikazane cijene i bez detaljnih karekteristika motora. I ovo je najbolje "opremljen je uljnim filtrom zraka", za laika to ispada kao dodatna oprema? Valjda bi trebao biti bez filtra! 😁

AnteV

Novi član
Tu od
22 Sij 2025
Poruka
2
Pozdrav svima, evo gledam malo forum i motokultivatore i kopacice...
Znaci imam maslinik u Dalmaciji koji ne stignem često kositi i obrađivati jer sam u Zagorju, jedno 4 puta godisnje dolazim i onda se zabavljam s njime. Buduci da nemam nikakvih strojeva dole volio bih si kupiti neki motokultivator sa malcerom zbog kupine koja zna izrasti i sibe uz rubove terena... Do sad sam koristio flaksericu s lancem naprijed koji je to rijesavao, jedino sto mi treba 2 dana da sve poflaksam zbog velike površine.
Volio bih i pofrezati oko maslina, te jos imam zemlje kraj kuce koja je bila vrt i meka je pa da mogu prijeci s plugom i frezom. Za oko mi je zapeo ne tako skup Motokultivator 15 ks • PanexAGM.com
Da li netko ima iskustva s njime i malcerom, te ako ne preporucate sto bi mi mogli predloziti?
Hvala.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,109
Izgleda ko kopija FIMA grupacije, mozda nije los, cijena je dobra za novu stvar samo je pitanje kvalitete, prvi puta vidim

AnteV

Novi član
Tu od
22 Sij 2025
Poruka
2
Vidim da netko prodaje na oglasu takav, samo da prije provjerim kakvi su, makar bi radije novi pa nekakvu garanciju imao. 1000071401.png 1000071400.png 1000071399.png

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,109
Pa meni izgleda ovako jako dobro, taj malcer je odlican za travu dobra brzina i melje sve pred sobom, samo je pitanje na cemu su usparali kada isti takav druge marke kosta duplo vise

Najnoviji postovi

Na vrh