• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Preporuka za kupnju motokultivatora

• Temu pokrenuo igor266
  • Datum prvog posta

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,805

MR47

Novi član
Tu od
6 Tra 2024
Poruka
22
Da čujem mišljenja samo,novi Grillo G110 sa GX390 motorom ili rabljeni,očuvan Labinprogres SS 14.Košnja,frezanje bi bile najčešće radnje.

dkalat

Novi član
Tu od
20 Velj 2022
Poruka
28
Ekipa dali se više isplati uraditi generalnu na lombardini lda530 ili staviti kipor motor ili slično od 10ks

Scukaf

Dobro znana faca
Tu od
31 Sij 2022
Poruka
155
Da čujem mišljenja samo,novi Grillo G110 sa GX390 motorom ili rabljeni,očuvan Labinprogres SS 14.Košnja,frezanje bi bile najčešće radnje.
po meni, novo je novo. Isto tako, "kol'ko para, tol'ko muzike"

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,087
Rabljeni SS je bolji od bilo kojeg Grillo-a, pogotovo s benzinskim motorom. Naravno kome traba stroj te klase.
Neki Grillo novi imaju bedasti kuplung, kojega treba stalno držati stisnutim da bi stroj radil.

MR47

Novi član
Tu od
6 Tra 2024
Poruka
22
Upravo ta funkcija kuplunga mi se sviđa,jer sigurnost je ipak najvažnija.Mene više muči Dmb motor na njemu,da li je on dovoljno kvalitetan da ne radi probleme.

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,748
Vjerojatno budem za prvu ruku zamijenio karike da mi posluži bar neko vrijeme još jer za generalnu mi traže 700€...
Ja sam karike zamjenio pred 20 godina i upravo ovih dana sam nabavio dijelove za full generalku. Sami dijelovi(original) prek 1000 eura. Strojna obrada je još u tijeku tak da ne znam koliko bude još koštalo.
Od starog motora ostao samo blok, radilica i klipnjača. Dugo sam se nečkao kaj napraviti i vjerojatno sam odabrao najskuplju opciju, al barem znam kaj imam.

dkalat

Novi član
Tu od
20 Velj 2022
Poruka
28
Da, ali meni se to ne isplati jer ga ne koristim pretjerano. Dali bi šta pomogla zamjena karika jer mi u zadnje vrijeme dosta dimi plavo i nakon malo dužeg rada izgubi snage?
Gledam zamjenski motor je oko 500€ samo ne znam kakav je... Gdje ste nabavljali dijelove?

Posljednje uređivanje od moderatora:

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,748
Dugo sam ja radio samo sa karikama ali sad je to došlo na naplatu. Motor potrošen skroz.
Možda bih i dalje radio tako ali je počeo toliko dimiti da je rad u plasteniku bio neizdrživ.
Zanimljivo je da je palio kao mina kakava god zima bila.
Dijelovi su naručeni iz Entrade.
Snimka zaslona 2025-03-11 124020.png

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,087
Ne mislim na motor-stop, a i BCS ima drugačiji kuplung od Grillo-a.
Model, kojeg sam videl na sajmu, je imal normalno odvojen kuplung, koji je počel voziti kad se stisne druk lager.

Najnoviji postovi

Na vrh