al ti ušpara puno vremena ,a ja ju trebam i za sadnju cviječa
čitam za rasad da poslije nicanja treba što više svjetlosti i smanjiti temperaturu,kako kad su vanjske temp.23,24,c* a u plasteniku da i ne pričam, otvorim sve i čak otkrijem posve najlon jer je mali plastenik i opet je toplije od preporuke
dali netko koristi proplant kod poljeganja presadnica krastavaca, obično koristim previcur ali kako nije bilo preporučili mi proplant, na deklaraciji piše da se koristi protiv plemenjače krastavaca paprike gerbera i poljeganja nasada tulipana, druga stvar koja me muči je da se biljka treba zaliti odmah nakon nicanja nije li to malo prerano ja obično ne špricam s nikakvim sredstvima 10 do 14 dana nakon nicanja, hvala na pomoći
Imam problem. Kupus adema i karfiol divita, sijani u kontejnere 84, klasman, potpuno isti uvjeti, a kupus mi nice korjenom van a lisce ostaje u zemlji. Oko 10 % je tako. A karfiol bez ikakvih problema. Neznam jel moja greska ili u sjemenu.
Imam problem. Kupus adema i karfiol divita, sijani u kontejnere 84, klasman, potpuno isti uvjeti, a kupus mi nice korjenom van a lisce ostaje u zemlji. Oko 10 % je tako. A karfiol bez ikakvih problema. Neznam jel moja greska ili u sjemenu.
zaliješ toplom vodom od preko 30 stupnjeva, naslažeš kontejner na kontejner u toplom klijalištu di je stalna temp. 25 stupnjeva i pokriješ novinama ili najlonom samo najgornji kontejner da se ne isuši...moj način...
nema više diranja dok ne dobije klice, onda na stolove i zalijevanje po potrebi...
da nije to kupus baobab sorte?
teško to reć ovak napamet, daj sliku pa da analiziramo...
I sve to zavisi od površine koja se sadi koliko kontenera treba da se posije itd. inače jedna žena posije sto kontenera za dan plus ostali poslovi.
Kakvih kontejnera?...nisu svi isti,hebiga ima ih od 24-448 rupa...
Ja bi htel vidit takvu koje posije 100 komada ovih od 209 na dan...nemoguća misija...
moja rasada noćas izgleda smrzla ,bilo jutros kažu -5,plastenik mali bez ikakvog grijanja,jutros bila normalna a kad je zagrijalo sva se uvrnula ko da si je vrućom vodom polio,sad san ju pošprico biostimulansom ali čisto sumnjam da će biti išta od nje,lijepo su mi ljudi govorili ako nemaš uvjete nemoj se zajebavat sa rasadom a ja uporan ,e neš više ,kažu skupa rasada