• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prijenos, mjenjač, hidraulika, upravljanje, kočnice.....

Tu od
27 Sij 2014
Poruka
395
Napravio sam neke rucice za mjenjac i kreno da ih postavim, kad nemogu da odvrnem stare rucice nikako. Prsko sam nekim njemackim sprejem, ali ne popusta. Ima li neko neku ideju kako bih mogao odvrnuti?

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Izbij one čivije i skini KPL ručice i zagrij pa u stegu i mora nekak se odšafit.

Tu od
27 Sij 2014
Poruka
395
Cek cek to je ova matica ovdje? Nisam ni znao da ima kontra matica. (Zaokruzeno)

aXmMbBs.jpg

Posljednje uređivanje:

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
Može li još koja slika od brzina.:icon_scratch:iz drugog ugla.(kuta)

tomotraktor

Aktivni član
Tu od
16 Pro 2012
Poruka
412
Mislim da je ovo je traktor od kolege Stjepka, gdje prikazuje kako je uradio preinake na polugama (ručicama) mjenjača i ugrađeni volan od TAM-a, ako se nevaram:icon_scratch:

tomo522

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2012
Poruka
699
Ništa bez grijanja ako je tako zapeklo
Ova ručica od reduktora mi se čini OK al od mjenjača kad guraš u 3 mislim da ode daleko

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Kontra matica se mora otpustit prije odvrtanja šipke, paziš da ne odvališ ručicu pošto je gusana. Ako šipka ne ide onda ručicu na nakovanj i izlupat čekićem da navoj popusti i trebala bi da se odvrne.

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302
Pozdrav.

ventil radi na principu koliko se otvori toliko pusti.

20996311.jpg

Posljednje uređivanje od moderatora:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
nemojte ga buniti , taj ventil radi na principu prigušnice a ne kao ventil kojim se regulira tlak u grani iza njega( pojednostavljeno) .

Znači preko tog ventila se regulira protok a ne tlak

bodul20

Član
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
188
Aha...Znači drugim riječima cilindar će se isto otvorit do kraja samo će mu trebat duže vremena?
Pa dobro jel postoji negdje takav razvodnik koji regulira tlak tj. već opisano prije po principu - dođe ručica do pola a cilindar izađe do pola? Ja sam zvao u Istru jednu firmu i rekao je čovjek kao mora vidjet i neka ga nazovem za par dana. Ja sam nazvao jedno 5-6-7 puta poslije toga i nitko mi nije dizao slušalicu pa sam odustao. Druge su rekle da nemaju. Ima li negdje u Zg?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
cilindar mora uvjek do kraja van ..ali intenzitet kočenja bude onoliki koliki je tlak u cilindru .

KOd ovakvog ventila uvjek naraste tlak na maksimalno , ali ako je manje otvoren treba mu duže vremena ..u tom je razlika

Takav ventil koji to radi s tlakom previše košta pa ga neču ni spominjati , ugradnja niti kalibracija nije jednostavna (a još više jefina ) za (vjerojatno ) TV .

bodul20

Član
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
188
Ako ne bi bio problem, molim te spomeni ga. Na kraju krajeva koliko je to previše? 100€? 200€?300?

Najnoviji postovi

Na vrh