Zupcanike kupiš nove a ležaj iz treće brzine možeš da izvadis tako što iseces brusilicom po udubljenju izmedju zuba zupcanika vodeći računa da ne ostetis kosuljicu ležaja tako sto ostaviš mesa na zupcaniku a poteras zube sa čekićem da ispadnu; zupcanik treće ti je oko 30 evra a ovaj mali od kardana 20; ležaj je 30 evra tako da vredi vaditi
Levo ti je zupcanik trece brzine(pogledati link Zupčanik treće brzine / TOMO VINKOVIĆ | Sajla Trade) a desno ti je ukljucni zupcanik kardana... U levom zupcaniku imas lezaj koji mozes izvaditi koristeci milimetarsku brusnu plocu metodom kojom sam opisao u predhodnom postu. Iskakala vam je rucica kardana jer jer ostecen zupcanik;pogledajte u kakvom stanju su vam lezajevi u zglobu;takodje pogledajte u kakvom je stanju kljuc menjaca ...Nije to od 3-će, ta dva bi trebala bit od kardana. Nisam siguran jer nisam ja rakapal traktor, rakobali ga tata i brat ja ga nisam ni vidio.
Uglavnom problem je bio s kardanom, stalno je iskakao, trebalo je držat ručku konstantno..
Sttipa hvala na odgovoruTreba promjeniti gumice na cilindru...dolje sjedalo arnjevi i blatobrani i nosac hidraulike te cilindar....nije strasno....