• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prijenos, mjenjač, hidraulika, upravljanje, kočnice.....

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,614
Ni meni nije skroz jasno,možda sam i kupio napuknutu,mada čisto sumnjam,jer je imam preko 20 god i do sada samo pali i vozi,par sajli,promjena filtera ulja i deri miki
Meni se čini da se to desilo jer se raspao kuglični ležaj sa jedne strane na osovini na kojoj je zupčanik kojeg ta poluga pokreće i po meni je malo ta osovina otišla pod opterećenjem van centra i taj je zupčanik išao van mjesta i zagrabio tu polugu i pokidao je
Ali sve u svemu sve se dobro završilo i sa minimalnim troškovima šta je sve moglo biti
Ono na bloku je puklo jer je kuglica ležaja došla na zupčanik,a pošto je to najveći zupčanik nema oko njega u kućištu mjesta i kad se okrenuo stisnuo je kuglicu kućište mjenača i probušilo ga,ne smijem ni pomisliti šta bi bilo da je slučajno pala sa druge stranegdje naliježu zupčanik na zupčanik i zatvaraju se,u najboljem slučaju mogli su se zdrobiti zupčanici,a u najgorem puknut blok na dva komada

Sa varom sam i ja prezadovoljan,jedino si treba uzet vremena da se hladi i ne žuriti

Kaže mi u trgovini da elektrode prodaje na komad i da je 107 eur kg elektroda,ali vari se jako lijepo kad uhvatiš ruku,nema prskanja kao kod klasičnih elektroda(skoro se kao tig vari samo kapa materijal)i skoro da nema šljake

zem

Novi član
Tu od
24 Svi 2023
Poruka
8
Pozdrav, kak jako trebaju biti zategnuti ovi sarafi? Ovaj gornji mogu rukom micat, tak je labav, ovaj donji isto nije nekaj posebno zategnut.

I pretpostavljam da ovaj mastoviti set plocica na gornjem sarafu nije tvornicki, pa me zanima jel nekaj fali? Zakaj bi neko stavljal komad pleha pod maticu?

krajnici-volan.jpg

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,614
Stegneš ih maksimalno koliko možeš bez poluge,u gornjem ti je konusno ozubljenje,a u doljnjem glatki konus,ona pločica gore je vjerojatno jer ja vijak došao do kraja navoja i nije se dalo više stegnuti,pa je postavljena kao podloška i može ostati,a ako ne možeš više stegnuti morat ćeš još podbaciti isto ti je i na doljnjem jedino ti postoji šansa ako je već dugo tako da su ti se proširile rupe pa da nećeš moći dobiti čvrsti spoj

Ako ti se dolnja vrti pomogni si sa stegom tako da stisneš zglob u konus ;) ;)

zem

Novi član
Tu od
24 Svi 2023
Poruka
8
Evo, odsarafil, skinul plocice i polugu. Potroseni su zubci i ima lufta, tak da budem ocito moral menjati poluge, a onda kad to delam mogu i lezajeve i semeringe promeniti. Al to bude projekt za neki drigi dan.

zem

Novi član
Tu od
24 Svi 2023
Poruka
8
Ovo s metrom bi i mogel probati. A kaj se tice varenja, taman sam si mislil, sva sreca da prosli majstor koji je bil na njemu nije imal aparat pri ruci.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,253
Uzeli ste novu glavu ili korištenu.
Mora to samo tjerati cilindar bez pumpe ali otežano. Samo što mora biti odgovarajući cilindar, nemože svaki, zbog razlike u protoku sa strane klipnjače i one bez. Takođe mora to da prati i odgovarajuća pumpa pritisak i protok.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,253
Nema veze dali je nov, već odgovarajuće zapremine. Treba kad sa napuni ulje da bez pumpe potisne za 5 krugova volana od kraja do kraja. Ako pri povratku ima manje onda ga guši povrat.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,790
Cilindar ide bez problema jedino nema ulja na izlazu za dalje ili mi ga očekujemo na krivom priključku, pumpa je mislim 25cc, moram točno pogledati. Znači na priključak EF rijetko dobijemo nekakav protok ulja, a očekujemo da bi ga trebalo biti, nismo iz grane hidraulike ali u okolici nema ni nikog da bi mogao pomoći tako da nam ostaje da kemijamo.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,253
Jel to sve kako ide zajedno za Sutra pogledam glavu pa ti kažem kako idu oznake. Poslikaj taj što vi imate, i kako ste spajali.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,790
Traktor je Ferrari 35 ali pumpa dograđena naknadno, evo slike glave i ventila , glava bi trebala biti ova sa linka, bar je takva po oznaci a pumpa je 16 cc, a možemo spojiti i na 28 za probu. Spojili smo P- ulaz, T- rezervoar a CF- izlaz za dalje al nema ulja na njega, ponekad malo kaplje.https://www.hjhydraulic.com/101s_100_hydraulic_steering_units.html

Prilozi

• IMG_20230601_072715.jpg
    IMG_20230601_072715.jpg
    47.3 KB · Pregleda: 30
  • IMG_20230601_072652.jpg
    IMG_20230601_072652.jpg
    49.5 KB · Pregleda: 30
Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh