• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Priključci (tvornički i homemade)

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,912
E super kad je izdržala. Sad kad je testirana može se i atest napraviti.:(y):

Tu od
27 Sij 2014
Poruka
395
Danas sam pravio nosac za rezervnu gumu. Sliko sam prije farbanja, mislio sam i poslije, al zaboravio. Ova mala sipka na rudi je mjesto gdje ce se zakaciti spaner i mjesto gdje se stave noge, jer ce guma posluziti i kao sjediste. U potrazi sam za drugom C gumom, pa da njih stavim na prikolicu, a neku drugu za rezerve.

09772113491014700130.jpg

01490449801666938678.jpg

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Moje iskustvo je da rezervna guma na ovakvoj prikolici je samo teret na rudi koji osjetimo svaki put kada kapčimo prikolicu ,,, a guma se probuši toliko rjetko da se ne isplati je vozikati oko kuće i stalno tegljiti rudu pod povečanim teretom ,,,, neka nje negdje kod kuće zlu ne trebalo a ako se idre dalje onda se lako stavi ,,, a i guma bez adekvatne dizalice i ključa ,,,, i to bi u tom trenutku trebalo biti sa njom ,,,,,

neretvanac100

Novi član
Tu od
23 Lip 2014
Poruka
12
molim poštovane forumaše da mi pomognu sa kojim savjetom.
Trebao bi prominit ležaje ali nemogu nikako rastaviti osovine ,uspio sam izbit samo jedan bolcen i to na sve jade,sve je speklo jer nije rastavljano odavno.e sad šta radit? E da kažem da se radi o frezi za tv 521, 1 metar,p tri noža širine sa svake strane,mislim da sam bija jasn:icon_rolleyes:

belscak

Član
Tu od
5 Svi 2010
Poruka
78
molim poštovane forumaše da mi pomognu sa kojim savjetom.
Trebao bi prominit ležaje ali nemogu nikako rastaviti osovine ,uspio sam izbit samo jedan bolcen i to na sve jade,sve je speklo jer nije rastavljano odavno.e sad šta radit? E da kažem da se radi o frezi za tv 521, 1 metar,p tri noža širine sa svake strane,mislim da sam bija jasn
Ja sam nedavno rastavljao frezu zbog promjene semeringa i imao isti problem sa tim bolcnom
uzeo sam onaj mali plamenik i dobro grijao njega i oko njega uzeo veliki čekić i deri.Jedino si odmah kupi dva nova takva mislim da je bio nekih 50kn.

Posljednje uređivanje od moderatora:

neretvanac100

Novi član
Tu od
23 Lip 2014
Poruka
12
jedan bolcen san uspija izbit ali ne ide ni osovina vanka,sve je spečeno,a neće biti druge nego grijat i udri.:(sweat):

Posljednje uređivanje od moderatora:

neretvanac100

Novi član
Tu od
23 Lip 2014
Poruka
12
ljudi evo mene,uspija san rastavit osovine,radija je brener,sunce prži odozgo brener grije ,milijun stupnjeva,čekić od tri kila i udri,satra san je ubat i uspija.e sad doša san do djela iza lanaca za podiznje(kad se gleda od kardana prema noževima) di imaju 4 šarafa,to san rastavija i sad imam semering,njega san izvadija, i šta dalje sljedi,jeli ima neki šaraf za odvit da bi se dalje išlo,to jest da bi se izvadila osovina šta ide prema noževima? unaprjed hvala na odgovorima.

Tu od
27 Sij 2014
Poruka
395
Moje iskustvo je da rezervna guma na ovakvoj prikolici je samo teret na rudi koji osjetimo svaki put kada kapčimo prikolicu ,,, a guma se probuši toliko rjetko da se ne isplati je vozikati oko kuće i stalno tegljiti rudu pod povečanim teretom ,,,, neka nje negdje kod kuće zlu ne trebalo a ako se idre dalje onda se lako stavi ,,, a i guma bez adekvatne dizalice i ključa ,,,, i to bi u tom trenutku trebalo biti sa njom ,,,,,

Nije neki teret, jer je prikolica lahka. Jedna guma mi je skoro celava ima sare 1mm, a nmg staviti ovu jer je visocija pa ce mi nageti prikolicu. I osovina na prikolici mi je na sredini, prije sta god da tovarim i krenem uz brdo vrati mi prikolicu, a sad sa gumom ne vraca, jer ima vise tereta naprijed A sad trebam da idem u sumu, pa ako probijem da imam. Usput nosim i kljuc i dizalicu 2t.

kebirpm

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
100
Malo se radilo ovih dana:

Prilozi

• 20140726_111052 (Medium) (Small).jpg
    20140726_111052 (Medium) (Small).jpg
    56.6 KB · Pregleda: 437
  • 20140727_192605 (Medium) (Small).jpg
    20140727_192605 (Medium) (Small).jpg
    40.8 KB · Pregleda: 517

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Udaljenost korpe od traktora ti je velika i sa time ti je smanjena nosivost korpe.Brzo če ti i podignut prednji točak ili ceo prednji kraj,dužina poluga je prevelika i zato je tak.:icon_smile:

kebirpm

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
100
Te poluge sam dobio sa malčerom, valjda radi dužine kardana za malćer. Ako bude problema lako ih skratim, ali onda moram skračivati i kardan za malčer. Korpa je teška 72 kg.

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
Ja nebi skraćivao poluge od malčera,:icon_winkle:vozi manju težinu ili pravi nove poluge.:icon_rolleyes:

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,725
U nabavci sam inverzije za tomu vinkovića,,,
sa dva kardanska izlaza,,,

inverzija02.jpg

zanima me gdje se moze dobiti najbolji omjer cijene i kvalitete,,,

ima li ista povoljnije od ovog?

http://www.bohinec.si/Izdelki/Inverzija/Inverzija.html

Znam da nije humano citirati sam sebe ali,,,
jucer kupljena inverzina kod Bohinec-a,,,
jos samo da dobro i dugo sluzi,,,,

a prekjucer nabavljena servo pumpa i upravljacki mehanizam od mercedesa 190,,,
no to cecekati zimu da bi se ugradilo,,,

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Ak si kupio ovu sa dva izlaza je prava stvar imat češ još više varianti okretaja na kardanu.:icon_super:

Najnoviji postovi

Na vrh