Krivo Arno. Moj komentar je bil malo ironičan, ali nije netočan.
Unutarnji (veći) lager bi trebal biti oko centra felge (jer bi on trebal nosi gotovo sav teret), a vanjski (manji) izvan (bliže rubu) felge. Koliko vidim, ovaj rukavac na tominoj prikolici nije takve konstrukcije, već su lageri s unutarnje strane felge.
Kad se felga okrene, onda savijanje osovine još više dolazi do izražaja, bez obzira koliki je taj izbačaj.
Ja bi radije postavil novu felgu sa širjom gumom. Na svojoj prikolici za gnoj sam radi povećanja stabilnosti proširil osovinu, a ne okretal felge.
Glede onoga s proširivačima ili okretanja felgi...u uputama svakoga traktora piše koliko se pri širenju umanjuje nosivost mosta. To kaj se na to nitko ne osvrće nije moj problem.
Radi tih proširivača i pucaju poluosovine (rukavci) na tomeku, ali nitko ih zbog toga ne krivi.
Samo za usporedbu, tomek jednocilindraš ima poluosovinu debelu skoro kak na traktoru od 70-80ks, pa na njemu poluosovine ipak ne pucaju.
Glede udvojenih kotača: vrijedi isto pravilo kao i za rukavce prikolica: s vanjske strane idu manji (poderani i manje napumpani) kotači od onih prvih, unutarnjih.
I neznam zakaj uvijek moje sugestije smatraš zlonamjernima.
Iskustvo mi dozvoljava da rečem kaj mislim i iza čega stojim. Radije kritiziram loše nego da hvalim lijepu farbu. Onih koji samo hvale ima dosta, a istinu rijetko tko želi reći.
Hoće li me netko poslušati ili neće, ostavljam njemu na volju.