• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Priključci (tvornički i homemade)

Tu od
27 Sij 2014
Poruka
395
Moje iskustvo je da rezervna guma na ovakvoj prikolici je samo teret na rudi koji osjetimo svaki put kada kapčimo prikolicu ,,, a guma se probuši toliko rjetko da se ne isplati je vozikati oko kuće i stalno tegljiti rudu pod povečanim teretom ,,,, neka nje negdje kod kuće zlu ne trebalo a ako se idre dalje onda se lako stavi ,,, a i guma bez adekvatne dizalice i ključa ,,,, i to bi u tom trenutku trebalo biti sa njom ,,,,,

Nije neki teret, jer je prikolica lahka. Jedna guma mi je skoro celava ima sare 1mm, a nmg staviti ovu jer je visocija pa ce mi nageti prikolicu. I osovina na prikolici mi je na sredini, prije sta god da tovarim i krenem uz brdo vrati mi prikolicu, a sad sa gumom ne vraca, jer ima vise tereta naprijed A sad trebam da idem u sumu, pa ako probijem da imam. Usput nosim i kljuc i dizalicu 2t.

kebirpm

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
100
Malo se radilo ovih dana:

Prilozi

• 20140726_111052 (Medium) (Small).jpg
    20140726_111052 (Medium) (Small).jpg
    56.6 KB · Pregleda: 436
  • 20140727_192605 (Medium) (Small).jpg
    20140727_192605 (Medium) (Small).jpg
    40.8 KB · Pregleda: 516

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Udaljenost korpe od traktora ti je velika i sa time ti je smanjena nosivost korpe.Brzo če ti i podignut prednji točak ili ceo prednji kraj,dužina poluga je prevelika i zato je tak.:icon_smile:

kebirpm

Član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
100
Te poluge sam dobio sa malčerom, valjda radi dužine kardana za malćer. Ako bude problema lako ih skratim, ali onda moram skračivati i kardan za malčer. Korpa je teška 72 kg.

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
Ja nebi skraćivao poluge od malčera,:icon_winkle:vozi manju težinu ili pravi nove poluge.:icon_rolleyes:

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
U nabavci sam inverzije za tomu vinkovića,,,
sa dva kardanska izlaza,,,

inverzija02.jpg

zanima me gdje se moze dobiti najbolji omjer cijene i kvalitete,,,

ima li ista povoljnije od ovog?

http://www.bohinec.si/Izdelki/Inverzija/Inverzija.html

Znam da nije humano citirati sam sebe ali,,,
jucer kupljena inverzina kod Bohinec-a,,,
jos samo da dobro i dugo sluzi,,,,

a prekjucer nabavljena servo pumpa i upravljacki mehanizam od mercedesa 190,,,
no to cecekati zimu da bi se ugradilo,,,

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Ak si kupio ovu sa dva izlaza je prava stvar imat češ još više varianti okretaja na kardanu.:icon_super:

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Da upravo takva sa dva kardanska izlaza je bila u pitanju,,,
dvoumio sam se između te i one sto ima redukciju,,,
mozda bih i uzeo tu sa redukcijom da je imala dva kardanska izlaza,,,

zalosti samo cinjenica da je sve sto je uz tomice vezano bas bezobrazno skupo,,,:=:)

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
:icon_scratch:Sve što vrti lijevo-desno se plaća.:icon_razz::icon_rolleyes:

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Levo-desno vrti svaki TV .Sa tom inverzijom je omogučeno i desno vrtenje u vožnji napred u brzim i sporima.A sa tim što ima dva izvoda je omogučena i varianta sa premeštanjem normalnog kardana izbira vrtnje i okretaja po potrebi priključka.Sve to važi za modele pre serije 800,jer ta serija ima normalan prihvat za kardan.:(angel):

Tu od
27 Sij 2014
Poruka
395
Dovuceno danas po najgoroj kisi i najgorem sumskom putu. Ispade da tomu vozam samo po kisi :D Klupu sam stavio da mi ne bi vratilo prikolicu na grane, jer je teza nazad. Po ovoj turi se vidi da moram sto prije vratiti osovinu, jer mi je zanijelo zadnji kraj traktora na 2 krivine.

15240350852489018022.jpg

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
ako nije spojena kočnica na prikolici......nemoj se zayebavat s ovim

osovina na prikolici je fino maknuta nazad, još okreni točkove da dobiješ na širini prikolice :icon_arrow: unutrašnje strane točkova okreni prema vani

tomo522

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2012
Poruka
699
Prava tura.Iako je to jelovina al ipak ima tu dost tereta pa ako nije tvrd teren nebi se trebalo igrat.Zlo se dogodi u sekundi a onda je kasno.

Ralle 888

Član
Tu od
17 Svi 2013
Poruka
91
Naravno da je povezana kocnica na prikolici, uvek se kaci kada i prikolica :(y): Teren (put) je tvrd,i vecinom je nizbrdo,inace bi bile dve ture :(smirk):

teškar

Član
Tu od
12 Pro 2010
Poruka
948
No, nemoj se odmah ljutiti, samo sam htio reći da to nije neki teret za Tomu. :drink:

Na vrh