• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Priključci za motokultivatore

Rudar

Član
Tu od
22 Lis 2014
Poruka
39
a kako si zamislio dizanje malčera ako naletiš npr,na krtičnjak jer taj kopirni točak ide gore dole ovisno o podlozi a kad zakopčaš vozičak izgubit će tu funkciju
 

MarselusMtk

Novi član
Tu od
28 Pro 2014
Poruka
6
Nebi trebao izgubiti funkciju posto planiram na rudi ostaviti slobodan aksijalni pomak radi neravnog terena. Znaci prikolica bi sluzila iskljucivo(u ovome slucaju kad je postavljena ruda za malciranje) za rad sa malcerom a ne za transport istog. Posto imam jedan komad zemlje koji je pod mandarinama i dosta je velik i daleko mi je od kuce tako da kamionom trebam dovesti motokultivator i prikolicu. A stvarno je dosta tezak i zato sam odustao od pravljenja nekog sistema i za transport sa malcerom jer,da mi i izdrzi taj mehanizam podizanje malcera,bojim se da bi polomio kuciste mjenjaca gdje pricvrstim prikolicu. A da stavljam naprijed utege neznam sta bi dobio kad nebude vise potiska pozadi,od samog malcera??? Kako nisam radio jos sa njim pa i neznam sta me ceka i kako se ponasa...
 

Rudar

Član
Tu od
22 Lis 2014
Poruka
39
Pogledaj malo snimke na službenim stranicama Mute, kakav bi vozičak trebao za košnju. A i nije teško za napraviti, s tim da je i dosta siguran, jer ni u jednom trenutku ti upravljač ne ide iz ruku, a ipak malčer može ići gore dole po podlozi.
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

sugarray

Aktivni član
Tu od
27 Stu 2013
Poruka
419
Kad naučim stavit sliku na forum..:icon_lol:
Dotad ću probat opet objasnit..Frezu za tako plitko frezanje možeš dobit samo da joj nedaš da se ukopa..Da joj montiraš 3 kola..

Prvi kotač bi bija ka na kontejneru za smeće,onaj koji se vrti oko sebe, zavida se, na jednu vidu, na komad željeza, koji uštekaš kao priključak tamo di se ubaci prvi uteg..

Zadnja 2 kola bi bila na komadu cijevi dugoj za širinu freza..
Na polovici te cijevi,bila bi zavarena kvadratna cjev s navarenom vidom..U nju bi se ubacilo crtalo,i steglo..
Ne tondin od crtala(fi 14mm), nego kvadratni, debeli dio..Onaj "flahajzl",po švapski rečeno..Da se nebi vrtilo nego da bude čvrsto..
Crtalo se gori da regulirat visinski, tako bi dobija kontroliranu dubinu frezanja..

Shvatio... Tri kotača podešena tako da motičice ipak uspiju zemlju prekopati... :icon_kidra:
Inače moj pametni otac koji se umislio da je doktor znanosti inženjerstva je odrezao gornji dio nosača crtala tako da sad imam na raspolaganju za podešavanje samo crtalo...
Ah ti stari ljudi, što stariji to djetinjastiji :)
 

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
746
Neš ti problema, pa zavari ga nazad!!:icon_pray:
Šta veća kola nadješ to će glatkije ići..najbržom brzinom, tribalo bi bit dosta brzo..

Crtalo je idealno jer se da jednostavno odvojit, regulirat, i da se izradit drugo pa možeš sve imat kao dodatni priključak..Na onaj tondin vadit i stavljat..
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,576
Prethodna varijanta, čišćenja leda pokazala se djelomično dobra, pa sam sad napravio dasku za čišćenje snijega (ali sad snijega nema :icon_scratch:).

4MLf77j.jpg


EfBb5ZS.jpg
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,576
Tako se poklopilo sa dijelovima koji su se našli pri ruci. Probao sam raditi sa njom ide dobro (još sam stavio jedan uteg gore). Sad vidim da sam mogao onaj nosač utega okrenuti prema dolje, samim tim dobijem dasku bliže i manja poluga prema mtk. To je slijedeći zadatak !:)
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,727
Vidiš, dobra ideja. Imam ja jednu bocu od autoplina. Ak ju raspilim i štuknem, bude ralica za traktor, da ne vozim više onu sramotu.
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,576
Da boca od auto plina, samo što je kratka jer je prethodno odrežena za drugu namjenu, to je ostalo.:mad:
 

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,583
I to će mu biti puna kapa s obzirom na samu težinu stroja
 
T

Toma1

Guest
Pozdrav, zanima me gdje bi se mogli naci gumeni kotaci za mio hondu f 620.. mogu bit i polovni?
 

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ovisi kakve ripne hočeš?
Ako su one sa širokim razmakom teško češ nać,a one sa manjim razmakom i užim ripnama ima novih na više mjesta.
Prvo vulkal drugo savateh u zg.
 
T

Toma1

Guest
Hvala vam, pa nije mi bitno kakve su ripne jel vecinom bi se koristile za cestu i llivadu tak da nije toliko bitno nebi bio neznam kakav teret il blato da mi je toliko bitno.. Hvala jos jedom budem pregledao.
 

Ivankarlovac

Novi član
Tu od
7 Velj 2015
Poruka
9
bacac/freza za snijeg za Honda f420

Dobio sam na poklon ovu freza još ni ne znam da li radi jer cca 20 godina nije radila. Meni će služiti samo za bacac snijega pa posto nema nigdje novog bacača prisiljen sam kupiti polovni ali našao sam samo za f600 ali čovjek me uvjerava da to pase jedno na drugo pa me zanima da li je to istina
 

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Re: bacac/freza za snijeg za Honda f420

Ajd daj neku slikicu jer me bas zanimaju neke stvari. Uopsteno za seruju F6xx i F4xx nisu isti prikljucci ali mogu se vecina prilagoditi. Na F6xx je prihvat prikljucka veci i razlika je u visini mkt od zemlje . Ali da se sve prepraviti jer u globalu je isto
 

Ivankarlovac

Novi član
Tu od
7 Velj 2015
Poruka
9
Re: bacac/freza za snijeg za Honda f420

freza nije kod mene pa nemogu dati nikakve slike ali kada okopni snijeg staviti cu slike jer tek tada mogu doći do nje
 

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Pa sad je pravo vreme za nju dok ima snega. Prti na ramena i u ciscenje
 
Na vrh