• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prikolice iz kućne radinosti

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
Re: prikolice iz kucne radinosti

pero,a čime si proširio osovine? jesi joj izbacio stošnicu ili je nije ni imala?

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

izbacio stošnicu, sad je kut skretanja ''do jaja''.. Osovine proširio punim kvardatnim mislim 50x50, jer onako orginal je bilo preusko pa bi bilo prevrtanja malo, malo. Sad prati vanjski trag na malom fercu.
I ti si nešto slično radio, jel?
Tražio sam slike i nemogu nać :oops:

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932

ma moraju tu biti...nisam radio,samo sam poslikao prikolicu,i skicirao kako mislim napravit.sve je smišljeno,ali nekako ipak ne bi izbacio stošnicu,nego samo ubacio neku metalnu..mislim napravit kao i ti,proširit osovine,da dobijem na širini,a stranice ne mislim stavljat nego napravit samo plato za prijevoz bala.Da mi stane nekih 100-120 bala na nju.a kvačio bih ju iza na balirku i produžio tunel da odmah baliram i kupimo bale.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

Našao sam, pa nije problem, ti već imaš metalnu konstrukciju, ova je imala drvene grede :oops:
Trebaš samo ukrutit zadnju osovinu (upore s šasije od prednje i zadnje strane) i malo doradit ''peti'' kotač, obrtanj i mora šljakat bez stošnice..

daki

Novi član
Tu od
8 Srp 2009
Poruka
23

Ja sam također zainteresiran za kućnu izradu prikolice poput one sto je napravio savo. Samo bi jos želio da se može namontirati i sanduk. Na taj nacin (kad bi se stavio onakav kran/vitlo) mogla bi i kipati na zadnju stranu. Evo nekih korisnih linkova na toj temi:
Prikolica malog formata za dugometricu:
Keneske: http://www.sunwayindustry.com/timbertrailer.html
ima ih dosta na kineskim trgovačkim stranicama (alibaba.com i sl.)
Kanada: http://www.qualipro.ca/trailer.htm

Veliki format prikolice švedskog proizvođača, sa kranom, koji se može skinuti i staviti na poteznicu traktora, kao i mogućnost montaže sanduka: http://kts.nu/NT/engelska/produkter/dubbelram.htm

Pomoćni alati za ručno i strojno izvlačenje i transportiranje trupaca: http://www.logrite.com/mainarch.html

Vitlo koje pogoni motorna pila: http://www.lewiswinch.com/

Pogledajte ovaj neobičan i nevjerovatan stroj za izvlačenje drva a ima svega 5,5 ili 9KS. Zove se Jonsered Iron Horse (što mislite jel zbilja može zamjeniti konja :roll: )
[youtube:1haz5wgu]lpCFE5UjCw0[/youtube:1haz5wgu]

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

Na ovom videu to sve ide nekako prelagano, čovječe meni nekad nije dosta ni 60ks da izvuče jaču bukvicu, nego svakih 4-5m ju pili i tad bude jedva, na videu nema izvlačenja iz rupe, jer da mi nije šuma u brdu nebi mi ni trebalo vitlo..

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,145

meni na ovakvim terenima nije tesko povuci ove terete ni rucno , i meni djeluje malo nestvarno :scratch
mada ideja mi se svidja , volim ja te male strojeve recimo ALSTOR 8X8 ,pogledajte na youtubu zvijer od masine

@ smiljane , sta da kazem petar je sve lijepo objasnio ;)
petar kaže:
Ma ne, to su obične čelične s opela (zadnja godina kadeta i prva linija vektri (A)).. Nedostaju još ratkape..

@ daki , svaka ti cast za ove linkove , napravi novu temu u podforumu "sumarstvo" i postavi ove linkove da mozemo k'o ljudi da ih nadjemo

daki

Novi član
Tu od
8 Srp 2009
Poruka
23

savoris kaže:
meni na ovakvim terenima nije tesko povuci ove terete ni rucno , i meni djeluje malo nestvarno :scratch
mada ideja mi se svidja , volim ja te male strojeve recimo ALSTOR 8X8 ,pogledajte na youtubu zvijer od masine

To mi više nalikuje na mini kipažu, a rekli smo da nam se sviđa kombinacija vitla i krana ;)
Inace ne zaboravimo da ovaj stroj ima samo 9KS. Mislim da ja stvar u frikciji, zato svi koriste neku vrst podizanja klada (prednji kraj klade nikad se ne vuče po zemlji, a koriste se oni lukovi za transport itd.) pa tako mogu vuć i sa običnim quad-om. Čak sam vidio i da stave običnu metalnu ploču ko skiju i nema frke nigdje više ne zapinje.

@ daki , svaka ti cast za ove linkove , napravi novu temu u podforumu "sumarstvo" i postavi ove linkove da mozemo k'o ljudi da ih nadjemo

Prebačeno u Šumarstvo pod naziv teme: Šumske prikolice i neki korisni alati

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932

šta bi ovo bilo?meni se čini kao neka za skupljanje bala iz balirke,pa da ih ostavi na hrpi nakon nekog vremena... :scratch

764682_2.jpg

D

draž

Guest

pozdrav,ma trebo bi stranice za prikolicu 2-4m limene jel ih netko radi u okolici bj.

slafko

Član
Tu od
22 Kol 2008
Poruka
275

draž kaže:
pozdrav,ma trebo bi stranice za prikolicu 2-4m limene jel ih netko radi u okolici bj.

Javi se na PP ako ti Čakovec nije daleko... :D

breza

Član
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
744

u križevcu firma DUŠAK ( blizu sajma)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484

breza kaže:
u križevcu firma DUŠAK ( blizu sajma)
Nije Dušak, već je PROMID ;)

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932

ovo mi se sviđa,a pogotovo one opruge na rudu.. ;)

inace gdje se mogu nabaviti takve opruge?

Ronin

Član
Tu od
13 Velj 2009
Poruka
238

Ja sam ih našao na obližnjem odlagalištu metalnog odpada. Inače završna finalna verzije prikolice je ovo.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571

Lijepa prikolica nema šta! Fino si ju sredio!

bole

Član
Tu od
7 Sij 2009
Poruka
639

o ljepo ,ljepo kolika je nosivot prikolice......... :D :D :D

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

bole kaže:
o ljepo ,ljepo kolika je nosivot prikolice......... :D :D :D
...ne brzajte , ovih dana ide u centar za vozila pa ce na vaganje i tak to ...
Ako stigne možda će joj udahnuti i sportski duh izolirtrakom

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840

Sto treba imati da bi se sa takvom prikolicom moglo na cestu? Kocnice?

Najnoviji postovi

Na vrh