Re: prikolice iz kucne radinosti
a koji sistem ti je bio kocenja diskovi ili dobosi i od cega su bili ?
a nemam pojma kako izgleda ventil kocenja od TV , niti mi je to opcija posto taj dio ja nemozem nabavit
idemo dalje
protok ti apsolutno nije bitan posto je to veoma mala kolicina ulja koja je potrebna za kocenje , recimo ako bi bio neki veliki cilindar (velike zapremine) na kocnici a pumpa male litraze samo bi doslo do kasnjenja u kocenju a ipak bi zakocio dok napuni cilindar
znaci regulacija sile kocenja prikolice se regulise izlaznim pritiskom na izvodu hidraulike (u ovom slucaju kiper izvoda)
e sad i ja se slazem da je onaj orignalni vladimircov razvodnik komplikovan za kocenje preko njega zbog razloga koje si vec pomenuo , a i njegova konstrukcija je nekako specificna tako da ako bi posle njega u seriju stavio jos jednu komandu (razvodnik) doslo bi do povecanja pritiska u odvodnom vodu na originalnom razvodniku a samim tim curenja razvodnika na sve strane
e sad jedno misljenje smrljdsakhjfpa
ako bi se u seriju sa postojecim razvodnikom postavio jedan sigurnosni ventil sa regulacijom pritiska
ovaj
onda bi se na ovaj dio koji pokazujem prstom umjesto onoga vijka kojim se podesava pritisak mogla staviti samo jedan potiskivac koji bi radio zajedno za pedalom kocnice
znaci pedala pustena = opruga totalno otpustena = ulju je lakse da se vrati u rezervar nego da ide u klip
pedala pritisnuta = kolko pritisnes pedale tolko zategnes opruge (povecas pritiska)= ulje pritisne klip odredjenom snagom a sav visak ulja ide nazad u rezervoar i tako se zatvara krug
znaci na ovaj nacim bi mogao podesiti da ti u sistem kocnice ide recimo 30-50 bara (koliko sam ja uspio da saznam koliko je na autu radni pritisak ) i onda ne bi imao onaj efekat "zakivanja tockova" koji se tebi pojavljivao , nego bi imao postepeno kocenje
kada pustis kocnicu ulje ce da se vrati istim putem kojim je otislo
ubijedjen sam da bi ovaj sistem radio odlicno , jedine 2 man su komplikovana ugradnja (podesavanje) i to sto je onaj ruski razvodnik "mozda" slab i curio bi van ako bi mu se pritisak pojavio u odlaznom vodu
i nemoj mislit da samo ti mozes da zakomlikujes stvari :mrgreen:
sad sam g ai ja malo :toimonster: