- Tu od
- 14 Pro 2007
- Poruka
- 12,145
Re: prikolice iz kucne radinosti
pokusat cu da napravim kutiju kao kuciste tako ce biti cvrsce
prenos je dovoljan imam 3,88:1 i to sve X2 = 15:1 sasvim dovoljno
samokocenje nije potrebno posto nemam potrebu za drzanjem tereta , mada moze i drzati jer kada se onemoguci protok ulja kroz hidromotor on se ponasa kao kocnica (mada svaki popusta ali te kolicine su zanemarive spustace polako sto i nije problem)
na onoj drugoj hidrolancari mi je prenos 34:1 i to je previse lagano moze prekinuti traktor
u ovom slucaju sam duplo brzi sto mi i treba a slabiji sto takodje treba posto ovo ide na vladimireca naprijed kao samoizvlacece vitlo
EDIT danas sam radio malo oko prikolice i vec pocinje da dobija formu
da ne kazem lici na nesto hehe
morat cu da daodam jos jednu traveznu kroz sredinu posto se ovo savija kao da je od papira
uzecu ova dva "U" profila sastaviti ih tako da dobijem cetvrtastu cijev i staviti kroz sredinu
i jos nekoliko poprecnih ankera
osovina hidromotora je naricnovana , nisam imao mogusnost da naricnam zupcanik sa unutrasnje strane posto je ljuto ko djavo , ostavio sam malo manju toleranciju i u svaki utor od ricnova ili svaki drugi cu da stavim stift
mada kako je tijesno naisao ja mislim da ce drzati i ovako
ni slucajno ne bih rekao da kritikujes
TU SMO DA PODIJELIMO MISLJENJA , a tvoje svakako uvazavam :mrgreen:
hmm nisam uzeo u obzir aksijano opterecenje osovine u pravu si , nista samo cu pojacati lezajeve i staviti deblje ploce sa stranepuknuti kaže:Savo mali je to prijenos imaš cca 2 x 4:1 .nemaš pouzdano samokocenje (no to vjerojatno nece biti problem )
Racunaj da su to kosi zubcanici i da aksijalno opterecuju vratilo ,uh! samo kritiziram
Ovaj zujan na youtube ima pužni reduktor ,znaci min 15:1 ili više :scratch ,jel to kopiraš nešto isprobano ili ?
Kako si natjerao zubcanik na hidro motor ?
pokusat cu da napravim kutiju kao kuciste tako ce biti cvrsce
prenos je dovoljan imam 3,88:1 i to sve X2 = 15:1 sasvim dovoljno
samokocenje nije potrebno posto nemam potrebu za drzanjem tereta , mada moze i drzati jer kada se onemoguci protok ulja kroz hidromotor on se ponasa kao kocnica (mada svaki popusta ali te kolicine su zanemarive spustace polako sto i nije problem)
na onoj drugoj hidrolancari mi je prenos 34:1 i to je previse lagano moze prekinuti traktor
u ovom slucaju sam duplo brzi sto mi i treba a slabiji sto takodje treba posto ovo ide na vladimireca naprijed kao samoizvlacece vitlo
EDIT danas sam radio malo oko prikolice i vec pocinje da dobija formu
da ne kazem lici na nesto hehe
morat cu da daodam jos jednu traveznu kroz sredinu posto se ovo savija kao da je od papira
uzecu ova dva "U" profila sastaviti ih tako da dobijem cetvrtastu cijev i staviti kroz sredinu
i jos nekoliko poprecnih ankera
osovina hidromotora je naricnovana , nisam imao mogusnost da naricnam zupcanik sa unutrasnje strane posto je ljuto ko djavo , ostavio sam malo manju toleranciju i u svaki utor od ricnova ili svaki drugi cu da stavim stift
mada kako je tijesno naisao ja mislim da ce drzati i ovako
ni slucajno ne bih rekao da kritikujes
TU SMO DA PODIJELIMO MISLJENJA , a tvoje svakako uvazavam :mrgreen: