Clan mario na svojoj tehnostrojki 6t nosivosti vozi 12t sljunka, njegov kolega na 8t vozi 18 tona
I sad ti reci da nisu dobre, nemoj pricati gluposti
idemo u OFF ali da razjasnimo kad smo već započeli ..pa kak sam i napisal oko 2 tona(ja kažem za šljunak z kojega se cjedi voda)praktički rečeno direktno vađen iz vode a ovo kaj je na šljunčarama on uvijek malo stoji i voda se iscjedi tak da se onda računa 1.8t/kubikkubik šljunka se računa 1,8 tona
gle stari mi je bio prevoznik pa mogu slobodno reći da je šljunak friško vađen recimo iz drave onako mokar teži najviše 1200 kila kubik a onako normalan kad odstoji oko 800 kila kubik..pa sad ak prikolica nosivosti 6 tona može na sebi nositi neznam 10,11 kubika šljunka ja sam onda pop..:rolfer:
Prijatelju ne znam odakle crpiš podatke ali pogledaj ovdje pa usporedi sa svojima podacima ( STRANA 20 ) , ako sam dobro shvatio ispada da je trona suhog šljunka teška kao i tona kokuruza u zrnu
www.zmaj.co.rs/UPUTSTVO_489.pdf
mislim da si se nešto zbunio , ali ne mislim namjerno :rolleyess:
usput ovdje ima zgodnih podataka koji se mogu iskoristiti kod samogradnje prikolice
ŠANANA kaže:?ujte, tona je tona, uvijek bilo i bit ?e, samo je stvar u volumenu i koli?ini.
Vozil sam na novoj Pronarki 5t na papiru, 8100 kg šljunka, a bilo ga je samo koliko su donje stranice, zna?i bil je extra mokar i škripalo je sve ko ludo, gume su sjele i feder-plate do grani?nika, uglavnom previše. Samo jednom i nikad više, a brzina ne više od 20 km/h jer sam misli lda se bude raspala.
Kad je puna pšenice s vrhom, va