• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prikolice iz kućne radinosti

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,417
Fala ti👍✌️
Oprosti kaj malo kasnim sa odgovorom, ali zbog količine posla ne stignem sve. 🤝
Jako sam zadovoljan prikolicom, ali kak se sad otvaraju svakakvi poslovi za nju, vidim kaj bi još trebalo napraviti.
A to je nadogradnja za još 60cm,tak da i to još moram. ✌️🍷🛣️🛣️🚜🚀✈️
Oko 700 kilometara je okrenula od kad je u pogonu.
Za sad sam prezadovoljan. 👏

Posli se otvaraju za transport da to nisu istine, a ja samo u subotu imam vremena za vožnju.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,285
Evo danas posle dugo vremena namontirana kipa na onu moju tandemku.
Kipovanje je na ručnu pumpu jer tu prikolicu obično vozim zakačenu kao drugu i onda mi je problem za kipovanje traktorom jer obično treba da se otarasim tereta iz nje prije nego što je otkačim a prednje prikolice mi nemaju prolaznu hidrauliku jer koristim i tuđe prikolice.
Još jedan razlog je da je u njoj obično drvena sječka koju trenutno ložim i mogu polako da dižem da mi materijal dolazi nazad onoliko koliko trošim Ne mora biti prisutan trakor a i ne moram ga paliti po zimi da bih digao par centi kipe.
Ide lako i lijepo bez muke ikakve , pumpa je dvosmijerna pumpa u oba smijera pomicanja ručke tako da ide dosla brzo.
Na slikama je samo podignuta otprilike do pola jer nisam smio dalje puna prikolica sječke pa da mi ne ispada van masa ali ima sasvim dovoljno podizanja.
Ne moram naglašavati da je sav materijal sa otpada , to se kod mene podrazumijeva.

Još malo ojačanja i gotovo ali moram sačekati praznu prikolicu

1000000553.jpg 1000000554.jpg 1000000555.jpg 1000000556.jpg

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,285
Za šta bi ti trebala?
Mislim da su se ugrađivale u neka davna vremena na zmajevke prikolice.
Ova je bila na nekom starom zmaj beraču i djelovalo mi je kao da je fabrički ugrađena .
A viđam ih često i u Rumi na pijaci.
Sada gledam imaš i na trgoagenciji. Možda i kod rosija pogledati.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,889
Isto za kiper prikolicu, da malo nagnem sanduk pa da kukuruz lakše izlazi van..
Znači nije problem pumpati.?ja sam se toga bojal, da nebude teško išlo

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,285
Ne ide teško , opet sve zavisi od zapremina i ostalih faktora .
Konkretno u mene u prikolici je 4m3 drvene sječke , početni položaj klipa je prilično nepovoljan ali krene bez problema , imaš ti otpora na ručku naravno ali je "savladivo".
Obzirom da ovakve pumpe idu na pritisak što u mene drug kaže dok ne prsnu ako bi je spojio na klasičnu traktorsku prikolicu i original klip išlo bi to još lakše jer u toj situaciji je pritisak duplo manji nego što ova pumpa ostvaruje.
E sad , pitanje je koje ti je zapremine klip a koje pumpa pa da bude optimalan broj drukova za podizanje.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,889
Tehnostroj prikolica, ima dva klipa. Znači naginjal bi bočno i to ne punu, nego samo ono kaj ostane u kutevima i pokraj stranice.
I ne ful nagib, nego tolko kolko fali da kukuruz iscuri

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,285
1000000557.png
Evo kod rosija 45kubika , samo nataknuti na odgovarajući rezervoar i ćao.

Najnoviji postovi

Na vrh