• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prikolice za razbacivanje stajnjaka

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Da, na taj, onda ima zupčanik na kojem je taj lanac, on je na getribi.. Ovak, ova ima 2 zegera, i ima prostora vjerojatno između za pomicanje vjerojatno u ležaju, ali nemam pojma, napamet ovak pričam.. Zupčanik na getribi nemiče se nikuda, sad neznam, jel je zapekao jel nije radilo dugo, ili tak mora biti.. taj lanac sam otpojio. kak sam vratio taj ležaj na samoj osovini di se kardan uključuje, osovina je pomaknuta skorz na taj zupčanik, nemiče se, a meni fali oko 2 cm da cjeli ležaj dođe do tog drugog zegera šta je s druge strane te ploče na kojoj je taj ležaj

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Mislim da je lančanik zavaren na dugačku osovinu a drugi da se šeta po osovini koja izlazi iz getribe (zajedno su spojeni lancom ) sutra ti provjerim pa javim .

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Ajde, ak nije problem, bio bi ti zahvalan.. da ne ležim i nepatim se bezveze ispod :( tako je ovo što si napisao.. dugački zavaren na osovinu i taj na getribi drugi

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Gotovo sve :) ovo je definitvno zadnji posel di sam išao takvo groblje uzimati i reparirati

Posljednje uređivanje:

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Iskreno.. da sam znao, ne bi ju ni uzimao.. potrošio sam prek 300 sati rada, i oko 3500 kn materjala + 7 šta sam za nju dao... puno..

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Sad u njuškalo i stavi cjenu 11500km,kad ju prodaš kupiš drugu za 3000 ispravnu i deri,a lova u depu...:icon_weed:

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
Lijepo si ti nju skockao..
Za sta ces ju koristiti kad si rekao da nece voziti stajnjak kod tebe?

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Sad u njuškalo i stavi cjenu 11500km,kad ju prodaš kupiš drugu za 3000 ispravnu i deri,a lova u depu...:icon_weed:

Oficir, ja neznam kakvu bi imao računicu dati to za te novce, 300 sati rada za hiljadu kn? :D: Ak se tebi tak to isplati, nađem ja posla :eek:: Da, kuruz u klipu, ak se dobro pogodi nekad nekakav posao, bi ju i uprljao :)

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Muku ne računaš.
Šala,mala,sad znaš kaj imaš i čuvaj si ju a ako bu i gnoj išel,opere se i podmaže i trajala bu dugo.

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
Kolega, tolko posla i muke i dotjerivanja svega do savršenstva da voziš kukuruz u klipu?! :(clap):
Za 10 soma kn si mogao kupit kipericu 4 tonku s duplim stranicama.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
"Nova" prikolica za 10000 kn, plus ponos i dika što si sve to ti odradio. Po meni, to nije puno.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Kod mene su svi strojevi takvi, i na oko izgledni, i ispravni 100%, tak je i ona morala biti.. Volim imati sve, ovo je ispalo tak da sam ju mogao uzeti, malo je pušenja bilo, ali riješilo se.. Imam i takvu s duplim, 4 tone :eek:: Nek stoji, ko zna jel bude trebala danas sutra nekome i za to..

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Zetorboy svaka cast na sredivanju prikolice i ja te kuzim nije ona nista te skupo izasla jer sad imas prikolicu koja da zatreba mozes ju upregnut a i onaj osjecaj kad nesto napravis kaj je u losem stanju osvane ko novo nema tih para koje mogu platit taj rad ko ona sreca i zadovoljstvo kad je sve gotovo!!

SavoI94

Član
Tu od
27 Tra 2013
Poruka
281
Da li ste imali priliku susresti se s prikolicom za stajnjak koja posjeduje pogon, tj. kada prikolica krene propadati u zemlju ukljucis pogon i pomaze da izadje?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Te prikolice ti imaju mjenjač iza ulaza kardana. Trebaš stati, ručni isključiti pogon valjaka i poda, te prebaciti na pogon kotača.
Pogon kotača je preko 540 kardana i prilagođen je samo jednoj brzini kretanja, na mekanom terenu ili šljunčanoj podlozi.
Služi samo zato da se izvučeš i djeluje samo prema napred.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Imaš svašta. Mengele, Lochmann...

Najnoviji postovi

Na vrh