., lip pozdrav mojim dragim forumašima i forumskim prijateljima!
., vidim da se nekako va tema uspavala., pa ajde da ja napišem ku., da je malo razbudim., čekal sam da ću moć pokeljit punooo slik., ali., taj ali!, sve lipo išlo u p.m.-
., pisalo se pod temom tomo vinković i hittner o zujanju getribe!., već se dosta pisalo i razglabalo o zujanju getrib kod ovi naši mali traktorićev., pa da ja dodam još ku besedu odsebe.-
., NAPOMINJEM, sve getribe zujidu., ZNČI!, od mali traktorićev, od ovi veći, sve serije, NOVE i STARE., istina., neke malo više ili manje ča zavisi od ulja - starosti ulja - nivoa ulja., postavlja se logično pitanje, ZAČ ZUJIDU???., jedan i jedini - najveći razlog ZUJANJA je ča su prenosnici snage - zubčanici, ležaji, osovinice, ... samo 40% u ulju!!!
., zujidu getribe na svim tomicami i na svimi replikami tomica!.-
., isto tako čuje se iz getribe - mjenjača; lupanje, drobljenje, nabijanje,... imaš dojam da se sve treba razletit!, kada se kosi?, pa traktorićem ideš preko neki jam, neravnin, meje, okrićeš se sa kosom dok dela podignutom u zraku, kada se freza?, okrićeš se a frezu nisi isključil,... TAKO DA!, to je TO!., moj narode!, samo udri po gasu i brigu na veselje.-
., aj Bog!, čitamo se ...