• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Problem na IMT 533

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,723
Šteta kaj mi nisi bliže, dal bi ti jedan poklopac.

Ako uzimaš novo, uzmi samo IPM, ove kojekakve talijanke, turkinje i ostala smeča zaboravi.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,797
a sutra moram to uzet jer mi traktor treba, taman da mi i poštom šalješ nemogu čekat.
Uzet ću ono kaj imaju, ova pumpa kaj je sad gore je dobra, jedino taj je**ni navoj je otišao. Stavit ću ju sa strane pa ak ova nova ne izdrži dugo vraćam ju natrag a poklopac samo prebacim sa nove na staru.

Skočit ću još sutra do kuma da vidim jel možda ima kaj na lageru, ak nema onda po novu

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
a sutra moram to uzet jer mi traktor treba, taman da mi i poštom šalješ nemogu čekat.
Uzet ću ono kaj imaju, ova pumpa kaj je sad gore je dobra, jedino taj je**ni navoj je otišao. Stavit ću ju sa strane pa ak ova nova ne izdrži dugo vraćam ju natrag a poklopac samo prebacim sa nove na staru.

Skočit ću još sutra do kuma da vidim jel možda ima kaj na lageru, ak nema onda po novu

Dobar tokar i to rijesi.Isplati se s obzirom sto je ta original.

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,330
Malo nadogradnje na traktoru....priključak zraka pozadi :rolfer:

mojtraktorstraga.jpg

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
2 stupanj kvacila

Nesto mi se dogodilo za 2. stupnjem kvacila. Postao je odjednom uzasno tvrd i treba poprilicno snage upotrijebiti da se pritisne. U cemu je nastalo problem i kako to popraviti?

Kako znati da li je kvacilo pri kraju, odnosno da je zrelo za promjenu?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,723
Kad klizi, kad se teško uključuje drugi stepen, kad se više neda poštelati izvana ....................... u svakom slučaju treba traktor na pol.

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Kako mislis klizi? Drugi stepen se ukljucuje relativno lako.

Jedino sto mi se velim dogodilo da je drugi stepen postao izuzetno tvrd za pritiskanje..

B

BAGERISTA

Guest
Malo nadogradnje na traktoru....priključak zraka pozadi :rolfer:

mojtraktorstraga.jpg

Ala je ispalo ko da je z butige,,,,,.kaji novo...
Odlično izgleda,,,a vidim i misto za tablicu pušteno..

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,723
Kako mislis klizi? Drugi stepen se ukljucuje relativno lako.

Jedino sto mi se velim dogodilo da je drugi stepen postao izuzetno tvrd za pritiskanje..
Pital si koji su simptomi neispravnog kvačila, a ja ti odgovorih.
Klizi - ono kad se motor vrti, a sve ostalo stoji, bilo da je to priključak ili sam traktor.

To kaj se teško tišče bi bilo najvjerojatnije do poderanih bolcna, puknutog (neznam dal se uopče ovo smije napisati :mrgreen:)poklopca kvačila ili nakupina kakve nečistoče (pogotovo ako nemaš doljnjeg poklopca).
U svakom slučaju popola da bi se otklonilo :partyman:

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,330
Ala je ispalo ko da je z butige,,,,,.kaji novo...
Odlično izgleda,,,a vidim i misto za tablicu pušteno..
Ipak čini mi se bolje da bude ovdje tablica nego na blatobranu. Na 533 je uvijek tablica savijena jer se zakači za prikolicu ili za koju granu...Moram još mijenjati gume i mogu na tehnički.

Nosonja

Član
Tu od
15 Sij 2012
Poruka
70
Pritisak ulja

Dugo se nisam javljao, ali evo novih vijesti. Traktor nakon generalke lijepo radi, pali bolje od auta, nigdje ne curi ulje, uglavnom sam jako zadovoljan. Ima sada 40 radnih sati ali me muči jedna stvar pa molim da mi netko objasni da li je to normalno ili ipak nije. Naime kada upalim traktor i dok je hladno ulje kazaljka na satu pritiska ulja je na oko 4,5 bara i mirna je. Kada se zagrije ulje tada pritisak padne na oko 3,8 bara ,ali više ne stoji mirno nego se vidi nekakvo podrhtavanje kazaljke što se osobito primijeti kada smanjim gas. Znači kao da pritisak ulja varira. Te oscilacije se kreću oko 0,2 bara na malom gasu, a na većem se jedva primijete zbog brzine vrtnje motora.
Što bi to moglo značiti, prije generalke kada je pritisak bio stvarno nikakav, to mi se nije dešavalo, kazaljka je konstantno mirovala na bilo kojem pritisku ulja. Uljna pumpa je nova.

Tu od
21 Sij 2012
Poruka
496
To sto pada pritisak kad se traktor zagrije je normalno e sad za podrhtavanje kazaljke ne znam ali moguce je da je do sata od pritiska ulja

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,723
Dugo se nisam javljao, ali evo novih vijesti. Traktor nakon generalke lijepo radi, pali bolje od auta, nigdje ne curi ulje, uglavnom sam jako zadovoljan. Ima sada 40 radnih sati ali me muči jedna stvar pa molim da mi netko objasni da li je to normalno ili ipak nije. Naime kada upalim traktor i dok je hladno ulje kazaljka na satu pritiska ulja je na oko 4,5 bara i mirna je. Kada se zagrije ulje tada pritisak padne na oko 3,8 bara ,ali više ne stoji mirno nego se vidi nekakvo podrhtavanje kazaljke što se osobito primijeti kada smanjim gas. Znači kao da pritisak ulja varira. Te oscilacije se kreću oko 0,2 bara na malom gasu, a na većem se jedva primijete zbog brzine vrtnje motora.
Što bi to moglo značiti, prije generalke kada je pritisak bio stvarno nikakav, to mi se nije dešavalo, kazaljka je konstantno mirovala na bilo kojem pritisku ulja. Uljna pumpa je nova.
Fin neki manometar na tvojem IMT-u kad ti na njemu primječuješ oscilacije od 0,2 bara :scratch
Najvjerojatnije je do manometra.

Nosonja

Član
Tu od
15 Sij 2012
Poruka
70
Je fini je, turski, sa sijalicom koje nema nigdje za kupiti i koja je odmah izgorjela tako da sam uglavio pravu srpsku da ceo svet vidi koliki je pritisak. Uostalom podijeljen je na 5 dijelova tj. između punog bara je 5 podjeljaka tako da se vrlo dobro mogu uočiti oscilacije. Pozz

Turopolec

Član
Tu od
31 Svi 2012
Poruka
413
Hidraulika 539

Pozdrav!
Na IMT 539 imam problem sa hidraulikom. Dok je trktor hladan radi donekle a kad se zagrije počinju problemi. Teže priključke teško i sporo diže. Mora bit na minimum 1600 rpm. da digne tanjurače ili četverorednu sijačicu (praznu) ispod toga ih spušta. U čemu može biti problem?

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,911
Problem je u tome da nisi citao po foumu, na tu temu su napisane 1000 postova,

Najnoviji postovi

Na vrh