Mali od Traktora
Član
- Tu od
- 21 Sij 2012
- Poruka
- 496
Ako se dobro sjecam pod pritiskom palca 10-15 mm da ga mozes stisnuti
Prvo provjeri filtere,zatim sito u PVP.Tek onda idi na remont PVP.Pumpa visokog pritiska (rotaciona) nikad ne crkaje od jednom osim u slucaju kad hidro-glava pukne.To je rijeđi slucaj al zna se desiti.Kad skidas roto pumpu nemas na sta sritktno paziti.Nju drzi tri vijka.Odvrce se dolaz i povrat goriva.Odvrnes lajtunge visokog pritiska.Skines ako ima kompresor ili glavu i stublinu kompresora.Skines limeni poklopac koji drze 6 vijaka m10 kljuc.Zatim skines tri vijka 13 kljuc..Tad pumpa ide van.Na rotoru pumpe imas stift bolcn a na rotoru pumpe imas utor.Znaci da ne mozes pogrijesiti kad budes vreacao pumpu nazad ako se imalo razumijes u mehaniku.
jutros upalim iemteja, a ono čuju se ventili kako lupaju o dekla.. šta bi to moglo bit, šta?
Pre nepune dve godine sam menjao regler i sad opet ne puni kako treba 12.5 je punjenje i to sa pola gasa.
Jer moguce da je tako brzo otisao??
I iz kog razloga kad hocu da ga upalim nekad se cuje onako tik tik par puta kao da nema kontakt na bravi pa tek onda zavergla?
Moguče je ako su ti na alternatoru otišli ležajevi pa više troši četkice, probaj to vidit pa javi.
Ovo sa tik-tik paljenjem sam ja rješaval nedavno pa pročitaj koju stranicu prije uglavnom zamjenil sam sve žice od osigurača do automata i pregledal mase.
Kupljen je i novi automat ali to nije bil uzrok.
zoki kakve bre gumice ventila na fergi.skini rezervar i dekl ventila pa pogledaj sta se desava. neznam kako moze ventil tuci u dekl.skini pa vidi dal se sta nije otkacilo pa lupa. zvuk se cudno prenosi
Ja ti samo bre kažem šta je Budiša rekao..... Lupkaju ventili, šta bu drugo tuklo u glavi motora, ko djetlić kada buši duplju u drvetu?? Posebno lupa na start sprej, jel ima neki start sprej prilagođen Rakovičkim motorima od kojega ne lupa u motoru?
Ja ti samo bre kažem šta je Budiša rekao..... Lupkaju ventili, šta bu drugo tuklo u glavi motora, ko djetlić kada buši duplju u drvetu?? Posebno lupa na start sprej, jel ima neki start sprej prilagođen Rakovičkim motorima od kojega ne lupa u motoru?