• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Problem na IMT 533

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Ja bi zlatne pare dal da se to curenje na radilici moze rijesiti dugorocno.. Ko mene je 539 u pitanju..
I ja sam razmisljal vec da radim neku posudu ispod kartera u kojoj bi se skupljalo to ulje, pa makar bi ga i poslije prosul samo van ( al i ovak je prenizak traktor), sve samo da skalamerija ne kapa po betonu, na to sam postal alergican..

Steyr 01

Član
Tu od
25 Kol 2012
Poruka
654
Ako ne pušta na plutenom dihtungu kartera, onda je stvar istrošenosti radilice i glavnih ležajava radilice, isto tako i aksijalnih. kad radilica dobije veći luft, nema tog semeringa koji će zadržati ulje. Npr kod Perkins motora koji isto imaju špage to curenje je manje izraženo. A kad smo već kod IMT-a znam nekoliko 549 koji jednako puštaju ko i 539 a imaju običan semering.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ima neki semering koji se stavi umjesto onog konopa koji je original. Treba staviti i kućište za njega ali jedan kolega ga je imao na imt 542 koji je bacao ulje na odušak ali taj semering nije puštao.
Jedan lik koji preprodaje traktore riješio je to tako što je u rupu zabio komad drveta i prelomio da se ne vidi i naravno kupcu je proklizilo kvačilo.

Poslano sa mog LG-P710 koristeći Tapatalk

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Ja bi zlatne pare dal da se to curenje na radilici moze rijesiti dugorocno.. Ko mene je 539 u pitanju..
I ja sam razmisljal vec da radim neku posudu ispod kartera u kojoj bi se skupljalo to ulje, pa makar bi ga i poslije prosul samo van ( al i ovak je prenizak traktor), sve samo da skalamerija ne kapa po betonu, na to sam postal alergican..

Da si blize rjesili bi to malo dugorocnije.Npr. na jedan traktor blizu mene(539) postavio sam gumeni semering prije 8 godina i jos nepusta ni kapi...Drze ovi gumeni semerinzi samo je bitno koji kupiti i kako pravilno postaviti..

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Moji su stavili taj semering na 558 kad su generalku radili.. Nije curilo nekih 3 - 4 godine a onda je pocelo po malo sliniti... Sad vec curi

Ivan KC, staviš spužvu u onu rupu dole di curi i svako tolko izvadiš i iscjediš, pa ponovo vratiš. Ne bude ti curilo po betonu

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Neznam zbog čega ali meni ni jedan IMT nije puštal na špagi doduše svi su imali dobru kompresiju slinili malo svugdje ali na špagi ne . Kad sam slagal motor samo sam špagu namočil u ulju i lagano namjestil .Jednog sem pomagal slagat sa semeringom nije dugo držal mislim da je kriv bil dosjed na radilici .

foler

Član
Tu od
17 Lis 2014
Poruka
431
Koliko kosta kompletna generalka 539? znaci komplet motor, kuplung, dif, hidraulika, instalacija, lageri, semerinzi, gume, boja? da bude kao nov i ne zeza bar 5000 sati. nema oranja, samo vuca freze, prikolice, kosilice i sl.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
foler teško pitanje ali ako ti to radi pravi mehaničar cijena premašuje vrijednost traktora .

foler

Član
Tu od
17 Lis 2014
Poruka
431
hmmmm da, znam koliko sam placao za bmwa pa kad vidim ove cijene dijelova sve mi se cini malo. zato pitam da vidim koji je najgori scenarij.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Sam da radiš, nema računice. A kamoli da moraš majstora platiti.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Koliko kosta kompletna generalka 539? znaci komplet motor, kuplung, dif, hidraulika, instalacija, lageri, semerinzi, gume, boja? da bude kao nov i ne zeza bar 5000 sati. nema oranja, samo vuca freze, prikolice, kosilice i sl.

Ak sam radiš, motor s obradom, pumpa i dize + lamele i druk lager te ispada negdje oko 5000 kuna sve komplet,vodena pumpa oko 280 - 300 kuna, boja je nekih 800 kuna, gume oko 3100 kuna, komplet instalacija s bravama, lampama.... negdje oko 1000 kuna... Prednji trap oko 1500, kiler oko 1000 kuna, Diferencijal ne vidim zbog cega bi dirao ako nije nešto u kvaru, isto tako i hidraulika... i još za svaki slucaj dodaj nekih 2000 kuna lufta jer bude sigurno nekakvih neplaniranih troškova...

Znaci 12000 - 15000 kuna da bude tip top... Naravno to se isplati raditi samo ako si fanatik ko ja i hoceš na kraju znati na cemu si... Ako radiš sam ok, al ako nekome platiš da ti ovo sve napravi zgorel si ko šibica i cifra raste još ohoho..

Opet jel ima racunice ili nema znaš ti sam najbolje... Ja mislim da ima racunice ako ju ti sam nalaziš, bez obzira kaj ko rekel..

foler

Član
Tu od
17 Lis 2014
Poruka
431
Ak sam radiš, motor s obradom, pumpa i dize + lamele i druk lager te ispada negdje oko 5000 kuna sve komplet,vodena pumpa oko 280 - 300 kuna, boja je nekih 800 kuna, gume oko 3100 kuna, komplet instalacija s bravama, lampama.... negdje oko 1000 kuna... Prednji trap oko 1500, kiler oko 1000 kuna, Diferencijal ne vidim zbog cega bi dirao ako nije nešto u kvaru, isto tako i hidraulika... i još za svaki slucaj dodaj nekih 2000 kuna lufta jer bude sigurno nekakvih neplaniranih troškova...

Znaci 12000 - 15000 kuna da bude tip top... Naravno to se isplati raditi samo ako si fanatik ko ja i hoceš na kraju znati na cemu si... Ako radiš sam ok, al ako nekome platiš da ti ovo sve napravi zgorel si ko šibica i cifra raste još ohoho..

Opet jel ima racunice ili nema znaš ti sam najbolje... Ja mislim da ima racunice ako ju ti sam nalaziš, bez obzira kaj ko rekel..
Ok. A posao isto tolko?

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Za posel ne znam kak racunaju, jer sam ja sam radil ali da me neko pita da mu to radim, ne bi mu radil ispod iste te cifre... To je je.... majke od posla. Ja nisam radil na 539 nego na 558 ali u principu je ista stvar samo je ovaj veci i ima cilindar više..

stipanica

Novi član
Tu od
10 Ruj 2015
Poruka
2
Pozdrav,
Imam manji problem sa hidrulikom na IMT 539. Neće da diže plugove do kraja, i par zadnjih godina sve su niži i niži u najgornjem polozaju ..jedva pet cm od tla.U cem bi mogo da bude problem??..hvala

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Možeš probati onaj graničnik na vrhu pomaknuti. Moguće je da se otpušta matica na oprugama od vilica.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Možda bolje da to presluša neko ko umije da si ne napraviš troška ako preštelaš.
Kad nema tereta dali onda diže poluge do kraja?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ispod soma kuna nije pošteni servis, a sve ovisi kaj je još osim elemenata potrebno zamjeniti.

stipanica

Novi član
Tu od
10 Ruj 2015
Poruka
2
Granicnik sam pomakao skoro do max visine, jedva jos cca pola centimetra fali do krajnjeg polozaja...taj granicnik pomicem sve vise i vise u zadnje dvi-tri god..mozda nije to dobro ali...

Nisam bas mjerio da li dize isto sa praznim polugama ili ne ali kad se svojom tezinom (cca 95kg) popnem na prazne poluge, one potonu za cca 2cm..

Posljednje uređivanje od moderatora:

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
Na 533 kad se ugrije, teško izbaciti iz brzine.. kako to rješiti?

Najnoviji postovi

Na vrh