• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Problem na IMT 533

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Ivan KC tocno znam kak ti je ja sam svoju jos dva puta kasnije nosio nazat majstoru nakon remonta i jos nije slozena kak se spada a majstor veli da je pumpa ok i da je nastolu mirna i da mu nije jasno zasto se traktor zaletava na preko pola gasa!!

dullknife

Član
Tu od
21 Lip 2014
Poruka
217
bok, ja sam kupil alternator od kadetta na imt 533. majstor ga je pripasal, malo je produžil nosač, i proširil remenicu. Ono kaj sam pretpostavil se i događa, kad se ide s lijevim kotačem u rupu a desnim na grbu onda štanga volana zapne za remenicu, malko se zaiskri i teraj dalje ali ga zato fila do ibera. Sad ono najvažnije- nekada se zna desiti da nemrem upaliti traktor ak okrenem ključ prema desno, ili morem paliti na kontra, koda grijem ili s prstom moram stisnuti žicu na bravi da bi kresnul. Pitanje je jel cijela brava za hititi ili je samo spoj? Jel moguće da mi osigurači krepavaju zbog toga? (sad imam konačno rasvjetu napravljenu a neki dan sam ostal bez svjetla) na polju, sva su se zgasila i napred i nazad. kad sam gledal na šemi na poziciji 8 bi trebal biti osigurač za sirenu, kakve ona ima veze z bilo čime. ak je negde šlus kak to da svjetla delaju i puni akumulator? fala

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ne mora biti brava za bacanje, može biti slab spoj na samoj stopici ili gdje ide stopica na bravu. Zbog toga ne bi smjeli osigurači krepavati. Osigurač za sirenu na mojem je i za kontakt na tabli mi se čini.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Ivan KC tocno znam kak ti je ja sam svoju jos dva puta kasnije nosio nazat majstoru nakon remonta i jos nije slozena kak se spada a majstor veli da je pumpa ok i da je nastolu mirna i da mu nije jasno zasto se traktor zaletava na preko pola gasa!!

Ma jos bi ja i prebolio to sto dimi na pocetku malo, jer treba mi traktor i nemam bas vremena ponovo skidati pumpu, ali rucica gasa mi se vraca u ler sama dok traktoru dodam gas, pa ne mogu tako raditi.
A jedan kolega mi je rekao da se i njemu tako sam gas smanjivao na linijskoj pvp dok je dosla od tog majstora, ali da je s vremenom prestalo, al meni se bas ne ceka da se to samo popravi, a taj traktor jos ima cuda posla napraviti ove godine..

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Znam tak mi je i samom traktor mi treba tak da nek bude do zime onda cemo mi njih poslagivat kak moraju bit!!

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Dizna je jedna jer mi slini,i kad se zagrije radi normalno,pod opterecenjem zna zatrokirat i opet dalje ide

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Još nismo izmjerili,ak je vurica na traktoru ispravna,topli nema pritiska,nula....
Radilica ima lufta napred natrag...Treba obnovu a para niodkud...A kaj je najbolje,traktor ne troši kapi ulja i pali na zub,zimi be grijača (pošto nije spojen na naftu)

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
On na glavi nemože gubit toliko pritisak ulja(gotovo da nemože nikako),,,
Radilica je največi "potrošač" ulja,a koliko se ona klima napred nazad?
Nebi se smila nista klimat(ili gotovo neprimjetno),,
Stradali su ti aksijalni ležajevi,,
Pretpostavljam da je to 533,jos nisam doživio da oni izgube pritisak tako nisko kao kod tebe,provjeri si sat i skini onaj poklopčić kod pumpe unutra je ventilič pa to pregledaj i očisti zna se desit da nešto upane unutra pa nepokaziva pritisak,,

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Radilica ima dobrih 1-1,5cm lufta,kad stisneš kuplung do kraja onda počne nabiat ko da nekaj drobi...
Ak uzmemo u obzir da je traktor 68. godište i da motor nije pipnut,niju mu zamjer

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Tino 1,5 mm ili cm pa 1,5 cm nebi moglo ni da nema sajtov (aksijalnih ležaja ):(emo):

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
Tolko nemože biti kako željko kaže niti da nema ležaja,,
Nema on njih dugo vremena kad ima toliko lufta,radilica dere po bloku pa si je napravila luft,a i klipnjače,radilica i leteči trpe,,
To kad rastaviš bojim se da pomoči nema ako je podero blok motora??

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Malo sam se preračunal,ali lufta je 7-8 mm

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=Xvy3Tv2X5_w[/YT]

baranjac747

Član
Tu od
20 Lis 2011
Poruka
290
Na IMT 533 uzdužne spone (cijev) su su mi malo savijene tj, samo jedna dali je moguće promjenit pa stavit običnu cijev s unutarnjim navojem.

Najnoviji postovi

Na vrh