• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Problem na IMT 533

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Meni je zanimljiva jedna stvar..tih traktora ima ko dreka kod nas a nigdje nemozes kupiti komplet kuciste volana za isto to.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
imam takav slučaj , odavan sam odustao ...u međuvremenu radi drugih razloga mjenjani brava , automat , četkice , popravljan anlaser ...najviše dolazi do izražaja kad se motor dobro zagrije.nakon dužeg rada ..***** li mu mamicu kad moram van iz kabine :mur:
Identično, ali mome sve više nekako postaje sve isto i kad je topal i kad je hladan. Znam da sam mu bio skidao alnaser, ali ne znam točno zašto, mislim da nije htijeo da uzubi. I prije je to bilo samo kada je topal i kada je došao od majstora toga više nije bilo do sad prije jedno dva mjeseca. A skidao sam ga prije jedno 10 godina. Brava mu da struju jer se u njemu čuje da škljocne. Ali opet kako direktno hoće bez razmišljanja.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
to kad škljoce radi samo namotaj za pridržavanje (govorimo o automatu) ..a kad za ozbiljno privuče radi namotaj za privlačenje kojiem je krug struje zatvoren preko četkica .

Ispada da su loše četkice ali ni nakon promjena četkica (ne radi toga problema nego su poderane od rada )problem je ostao isti .

I kad mu dođe okrenem bravu 20..30 puta puta - ništa ..siđem dolje i sa "čavlom" od prve .
Nekad nakon 5 pokušaja preko brave , nekad 10 uglavnom nema baš urednu ponovljivost , xd.

E sad da li je pad napona preko brave i instalacije onaj mali črv koji zajebava , gotovo nevjerojatno

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Puknuti, sa čavlom napraviš spoj na velikim vijcima ili sa gornjeg velikog na mali? Na nekim anlaserima može se naštelati automat tako da ne udara bendix u koronu prije nego uključi glavni namot.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Ja sam sebi slozio alternativni nacin za direkt paljenje. Razvukao dvije zice i namontirao dodatni malo jaci prekidac za paljenje na stisak. Nikad vise nisam morao s sarafcigerom palit

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Puknuti a da uzmeš neki ključ i malo zamastiš prste garant bude radil samo riješiš hladan spoj (garnt to možeš i znaš) a ne kaj nas zezaš kakav si ti to buduči Velečasni :icon_fU:.??

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Svak tko misli da zna to popraviti , nek se tu prijavi , dođe i popravi , ja platim koliko god računa ...ako se to ponovi u roku..reko bi nakon 30 paljenja ali traktor stvarno malo radi pa bi razuman rok bil 6 mjeseci, ako zašteka vrača duplo nego sam platio ...

Jel ima zainteresiranih ?

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Na ona dva dugacka sarafa pojela se izolacija pa mi je tu jednom pravio problem, stvarao kratki spoj. Mada kad se zaljepilo ni sarafciger nije pomagao.
Na kombajn od kad sam stavio relej ni jednom nije zaskljocao.
Jednom mi je majstor poravnao kolektor, pa se sav bakar nalio u one kanalice i dok nisam ocistio tankim sarafcigerom nije radio.

Oko struje nabadam ko corava kokos al evo...nabodem.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
ako se to ponovi u roku..reko bi nakon 30 paljenja ali traktor stvarno malo radi pa bi razuman rok bil 6 mjeseci

Jel ima zainteresiranih ?
Bolje s crnim vragom imat posla nek s tobom.... ja nebi.

Nego, za tak malo ti ni ne treba baterije i elektro pokretača, skini ili ostavi gore za svaki slučaj ako ti čavel ostane doma :(rofl):

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
pa malo , da ..ti znaš da sam odavna razmišljal o alternativi anlaseru .
sustav akumulator ,-anlaser - alternator mi je preskup za održavanje u ovom stanju i potrebama.

Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Riješenje je da ti pribavim kurblu (rupu na bolcnu si sam napraviš) i nagovorim Mrgu (još uvjek nam je "dužan") da ti pokaže kak treba :(rofl):

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
pa malo , da ..ti znaš da sam odavna razmišljal o alternativi anlaseru .
sustav akumulator ,-anlaser - alternator mi je preskup za održavanje u ovom stanju i potrebama.

Koliko mi je znat u njegovom kraju ima na kilometre anlasera:(giggle):

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Naravno da ima zato je tata od Puknutog napravil dodatnu ručnu kočnicu :icon_super:.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Počastio sam svog radeta novim led-lampama..pošto iovak več ima hrpu led dodataka, na kraju bude moderan traktor iz 77-e.. dok se na kraju i ne zapalim negdje od tog sveg :D:

Posljednje uređivanje:

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
3500 vur ima, motor nismo još otvarali nikad al je promastio ko i svaki... oko 35 let je kod nas na dvorišću

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh