Imam jedno pitanje iako vidim da je već bilo priče o tome.
539 star 19 god. , prvi vlasnik. Tlak ulja kad se zagrije 80C padne na nulu i lagano se tada čuje lupanje iz motora, ali samo kad je tlak na nuli. Kad se hladan traktor upali tlak je 3 bar, na ful gasu 4 bar.
Sada ima 4500 sati. Prije cca 1000 sati zbog istog problema promjena uljna pumpa, gotovo isti vrag, možda malo bolje.
Kužim da je vjerovatno problem u ležajevima radilice plus potrošenost ostatka motora.
Inače traktor ne troši ulje, vuče normalno, pali normalno, sve u svemu jako očuvani traktor.
po meni je malo prerano za generalku, pa to je samo 4500 sati ,a ima ih u selu i sa 7 000, nisu baš nešto ,ali voze bez generalke.
Da li je moguće nekom kemijom sa uljnom pumpom dići njen tlak za cca 1,5 bara.
Gledam onaj njen sigurnosni ventil za kojeg mislim da je sigurnosti, a da se njime ne regulira izlazni tlak pompe. A ako on ipak regulira tlak, kaj bi se desilo da se ubaci koja podloška ispred osigurača.
A i na klavijaturama se kao može podesti protok ulj, a samim time i tlak u motoru.
Nemam koga sa iskustvom za pitati, a ovdje vidim da postoje ljudi sa voljom i kaj je najbitnije sa znanjem.