• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Problem na IMT 533

imbro

Član
Tu od
1 Srp 2010
Poruka
448
Stric , meni se čini da je i ovo prenisko bez obzira o kojem se traktoru radi
 

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
837
Meni se čini da bi to moglo i niže. Za terati špricu za trsje treba čim niži okretaji. Samo me zanima koliko je komplicirano podešavati ler gas i da li je uputno to raditi, ima jedan šaraf na boš pumpi na kojem je još plomba i jedan onaj niže ispod njega s kojeg je čini mi se ispala plomba.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,059
400 okretaja za ler gas???
Pa te motor haba više neg pod punim teretom.
Ni se maže, nit se hladi.
Mojima je ler gas na 800...850 o/min.

Pumpi je svejedno koliko se vrti, dapače, bolje je da je brže, jer manje pulsira tlak. Tlak ionak određuje regular a ne brzina pumpe.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,303
Pošto strikan veli da su na Boš pumpi šarafi za regulaciju onda predpostavljam da je 539, a ako je tak onda je premali ler.

Onaj kaj ima blombu je sigurno max, a na drugom šarafu oduzimaš ili dodaješ, po želji.

Meni osobno je lepo čuti 533 kad šapče na leru i samo poskakiva na gumama, na dvocilindrašu je taj zvuk još uhu ljepši, a na jednocilindrašu :(inlove): moreš okretaje brojiti.
Naravno da se slažem s mišljem da to nije broj okretaja za nikakav posel ni za duži rad, samo malo za uho ili za na kratki kad u birtiji pristaneš....
 

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
837
ak se nije mogel sam od sebe povećati onda je ler gas isti kak je i uvek bil. Velim da nisam nikad obraćal pažnju na to pa nemrem reći.
A možda bi mu mogel i nove filtere nafte staviti jer s ovih kaplje primjetno i moguće je da odatle i povećana potrošnja nafte :icon_scratch:
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,303
Mogel se sam povečati ako se kaj razdrlo, mada obično se smanji
Kakvu pumpu imaš?

Kaj bi menjal filtere, mjenjaj samo gumicu ili podmetni karnister hihihi
 

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
837
pumpa je klipna traktor je 539. Pa taj traktor radi dosta na ler gasu dok pogoni špricu za trsje možda bolje da ne smanjujem onda minimum ler gasa.
A filtere bum zamjenil, sad su četiri godine gore ti talijanski, a prije toga sam imal nekakve rumunjske jedno pet ljet su bili. Nadam se nekakve kvalitetnije najti, ne znam dal imaju takvi za naftu bosch-ovi, jer s filterom ulja od bosch-a sam zadovoljan, kaj sam proljetos stavil, to ne pušta.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,303
Ulje i filteri svakih 150 sati, a filter zraka svakih 50, ovisno u kakvoj prašini radi.
 

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,201
Na mojem jednom 539 je klipna pumpa i taj radi na 600 okretaja u leru, a na drugom 539 je rotaciona i taj radi na 800 okretaja, i cini mi se da su ta dva lera nekak potpuno ista na uho po radu traktora makar ovaj s klipnom radi 200 obrtaja nize..
Inace nema ni jedan postelan ler na pumpi nego ih ja nikad ne pustam ispod tih obrtaja, jedino dok stari vozi (a to su rijetki slucajevi), njemu ne mogu razjasniti da dok pusta gas dok staje, da ga ne pusti do kraja, nego da ga smanji do tih obrtaja..
Mislim da bude dobil zabranu pristupa traktorima, iovak napravi vise stete nego koristi..
 

Arcus

Novi član
Tu od
5 Lis 2014
Poruka
3
OWlfWuH.png
OWlfWuH.png


Moze li mi neko reci kako se zovu cetvrtasto uokvireni delovi?
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

Arcus

Novi član
Tu od
5 Lis 2014
Poruka
3
Prvi put sam na ovom forumu, tj sada treci. Da, imam taj traktor, to treba mome dedi, ja se bas i ne razumem oko toga.
 

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
882
a šta dedi treba? nek ti kaže, pa ti napiši točno kaj mu treba, onak kak je on rekao..
 

motohod

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
787
Ako imaš sliku iz kataloga.... onda imaš i stranicu - dvije prije te slike :icon_e_biggrin:na kojima piše naziv svakog dijela. Otkud ti ta slika?
 

Najnoviji postovi

Na vrh