Imam problem sa kardanom na IMT-u 539, prije otprilike godinu dana rastavljao sam ga na pola zbog curenja na semeringu radilice, taj dio sam dobro napravio (uzeo onaj skupi crveni semering koji se navuče preko svega umjesto onih polumjeseca). Prilikom stezanja korpe nisam pazio da mi sve dobro sjedne pa mi je pukla korpa, kupio novu neku tursku/indijsku kakvu već, i sada mi nikako nevalja drugi stupanj (lamela za kardan), lakše strojeve (prskalicu, rasipač, čak i roto-sjekač) mi vrti bez problema, ali berač kukuruza SIP T40 ni pod razno, eventualno na praznom hodu i kad dođe prvo veće opterećenje staje i proklizava na lameli. U čemu može biti problem? Naštelan je drugi stupanj kako treba (sa špilerom, ne diraju oni šarafi podlogu da bi zbog toga proklizavalo. Znam da mi ponovno rastavljane ne gine, ali me zanima što je moglo poći po zlu? Dali je nova korpa tanja pa stara lamela više ne lovi kako treba? Lamela je malo masna ali je prije rastavljanja sve bilo masno kao fitilj, ali je radilo. Dali sam možda naopako okrenuo onaj prsten/tanjur/oprugu koja drži kontru toj lameli? Trenutno mi se to sve uopće ponovno ne rastavlja i drugi traktor tjera berač, ali me ovo baš pati u čemu je problem jer stvarno vjerujem da sam sve sastavio kako je i bilo :=