Pola krugaPitam kod mene ima lufta pola kruga pa moram nekaj izmislit.
Probaj ga malo dotegnuti na konusu ispod volana da bar malo smanjiš luft za početak.
Pola krugaPitam kod mene ima lufta pola kruga pa moram nekaj izmislit.
nisam znao da e puž volana mjenja preko ovog dekla? :zubo:
Pola krugaLepo si ga doteral.
Probaj ga malo dotegnuti na konusu ispod volana da bar malo smanjiš luft za početak.
Ako bum dobre volje :rolfer:Ići će sve dolje, zima je ima vremena, moram mijenjat lamele, preštelat ventile, poštelat paljenje, sredit volan i nakraju napravit novu instalaciju.
Generalka je rađena prije 10 g motor zrel, samo je malo začađen jer niš ne radi sam se vozikamo s njim, prvo moram mtz 52 sastavit da napravim mjesta. A konus već jesam i previše tak da se i ležaj raspada, pozdrav još ćemo se čuti jer tek slijedi tvoja profesija IMT.
Ako buš spekel odojka (za mene) i pripremil gajbu pive (za Puknutog) onda ja i on dojdemo u inspekciju.Uz odojka i gajbe piva bi trebao biti...:lol::lol::lol::lol:
daj pele kak moreš više odojka jest:lol:
neki janjac za promjenu malo.:drinkers:artyman:
http://i288.photobucket.com/albums/ll179/Dajzi/puzvolana01.jpg
[B]Zasto je na puzu volana s lijeve strane znaci na poklopcu kucista ova matica z prstenom protiv odvrtanja[/B], a ostali su obicni sarafi? Da li na poklopac ide dihtung s obzirom da je unutra navodno hipenol ili bi barem trebal biti...? Da li ima taj dihtung novi za kupiti ili se mora izrezavati po starom?
[IMG]http://i288.photobucket.com/albums/ll179/Dajzi/puzvolana02.jpg
Sto pridrzava ova matica na puzu volana s desne strane?
Htio bih saznati nesto o puzu bez da ga idem rastepat za sad budem samo dodal hipenola tak da bi me zanimala i shema ako ime gdje na forumu vec objavljeno? Ako nema nadam se da ima netko za objaviti.
Zahvaljujem unaprijed![/QUOTE]
To ne zna ni on tko ga je projektiral (psujem) .
I jedan i drugi vijak drže poklopac (odnosno sva 4 vijka ), ništa unutar volana ako te to brine .
Dihtung polopca, kao i dihtung osovine volana imaš za kupiti. Također i sve ostale potrebne dijelove, pa i ekscentične čahure.Zasto je na puzu volana s lijeve strane znaci na poklopcu kucista ova matica z prstenom protiv odvrtanja, a ostali su obicni sarafi? Da li na poklopac ide dihtung s obzirom da je unutra navodno hipenol ili bi barem trebal biti...? Da li ima taj dihtung novi za kupiti ili se mora izrezavati po starom?
Sto pridrzava ova matica na puzu volana s desne strane?
Htio bih saznati nesto o puzu bez da ga idem rastepat za sad budem samo dodal hipenola tak da bi me zanimala i shema ako ime gdje na forumu vec objavljeno? Ako nema nadam se da ima netko za objaviti.
Zahvaljujem unaprijed!
Dihtung polopca, kao i dihtung osovine volana imaš za kupiti. Također i sve ostale potrebne dijelove, pa i ekscentične čahure.
U volanu se nalazi ovo
Zabunom sam metnul sliku od poklopca od 540, ali kod tebe je potpuno isto samo je sam puž volana krači, ali dijelovi su istiVeć sam pital za dihtung košta 10 KN, pikse su po 15KN, a za ostalo me strah bilo pitati jer sam čul da je jako skupo. Koliko bi npr. koštalo vreteno ili zupčanici?
Kam idu ove kuglice?
Ovaj puž na slici mi se čini da nije od IMT-a jer nije skup sa poklopcem mjenjača nego je samo puž zaseban?
Da je bar na imt u tak kaj bi ga mogel lako skinuti i odnesti na toplo...
Ti bi trebal prvo ukloniti luft na matici ispod volana. Znači izvadiš volan i dotegneš konus. Onda riješiš krajnike (komad ti je oko 70 kn i ne zaboravi da nisu isti). Riješiš luft na podupirajučim rukama. Onda luft na ležajima na kotačima i usput provjeriš koliko ima lufta na čahurama rukavaca.Ok puno fala muhaničar i rudamaca na objašnjenju sad mi je puno toga jasnije!
A koji bi bil redosljed potpunoga rastepanja puža ako bi se kada moral toga prihvatiti da znam od čega krenuti?
Ono kaj definitivno mislim napraviti je odšarafiti krajnike sa tih "ramena" i onda probati koliko lufta ima tj. koliko je luft do puža, a koliko do kotača. Mislim da je oko 15 stupnjeva idealno ak sam dobro zapamtil? Onda kad budu spone otkopčane bum mogel sprobati luft u svim položajima volana. Mislim da bum trebal pomagača kaj bu jedan držal volan, a drugi bu cukal za te ručice. Ne znam da li je to dobar plan?
Kaj se tiče kotača znam da bi trebal lagere zmeniti jer barem jedan od njih ima lokera ali to je pak zasebna priča...
Nažalost i jedna štanga tj. spona je malo povinuta to bi trebal nekak zravnati ali nemam baš puno alata za takve stvari.
Zna neko koliko koštaju krajnici?