powershift
Dobro znana faca
- Tu od
- 13 Stu 2007
- Poruka
- 2,912
Rekao sam ja tebi da postavis alternator, vidis do čega sad dođe,rasprava oko tog kolektora i cisćenja.
Mi se čini da je i na alternatoru kolektor :scratchRekao sam ja tebi da postavis alternator, vidis do čega sad dođe,rasprava oko tog kolektora i cisćenja.
alternator - prednosti :
Nema kolektor,nema lamele, nema izolaciju između lamela,ne treba pila sa nazubljenom ni glatkom stranom, ne treba pilu brusiti ,ma ne treba pila uopće.:
Mi se čini da je i na alternatoru kolektor :scratch
On ima klizne kolutove umjesto kolektora, smiju li se oni barem malo poravnati sa brusnim papirom? :?:
Bolje da ja idem spat :madmana:
To se nekad sve zvalo kolektor, a sad klizni kolut :supris:
Idem i ja spat, na slikici vidim tri klizna koluta
Imaš možda sliku tih kliznih koluta na alternatoru?
Onda ti bum ja sutra poslikal jedno par komada kliznih prstenova od alternatora.U vrijeme dok sam se intezivno bavio sa tim stvarima, niti sam imao digitalca, nit mi je palo na pamet to slikati...
Uglavnom, to dugo traje, struje koje teku su relativno male, i prvo kaj se dogodi je da se četkice istroše od klizanja, pa pritisak opruge bude sve slabiji.
Onda ti bum ja sutra poslikal jedno par komada kliznih prstenova od alternatora.
Samo neznam kakve su struje išle kroz njih kad su u otpisu.
Ma nije. Jednu stranu je čistil cjepanicom a drugu motornom pilom:rolfer:Šmirglal si ga. Priznaj jer su ostali tragovi :axe:
Normalno da sam ga šmirglal ...i to grubom stranom viledine spužvice :mrgreen:
Žena mi nije dala paliti tokarski stroj ..kasno je .
I baš ti hvala VTZ , da me nisi razljutil ne bi imal strpljenja to odraditi ...do kraja 8)
je*eš ovaj ignore , sad vidim da je nekaj pisal a ne vidim kaj :butthead:
nešto ti je crvena guzica,da nisi dobio kuhačom zbog vilede,gdje zemeš baš tunajskuplju spužvicu......:lol: