Mislim da su poderani ovi bolcni šta ti izlaze iz prstenaste spojnice
Ja sam pred jedno god. i pol to skidao dolje jer mi je pukla poluosovina i imao sam namjeru napravit blokadu da mi dobro radi ali kad sam krenuo raspitivat se za djelove nitko živ to nije imao. Jedan mi je čak rekao da je zadnji put imao djelove za to pred jedno 10-tak god. ako ne i više.
Danas sam naletio na Hidraol 46 po cijeni od 150 kn za 10 litara, pa mi se učinilo ok. U toj trgovini nisam vidio Transhidrol, pa ne znam cijenu, zanima me je li koliko skuplji? Staro ulje nije mijenjato bar 20 godina, a možda je i tvorničko (40 godina) pa me zanima može li se procjenit njegovo stanje od oka i prsta, jer traktor ne radi godišnje max 20ak sati. Sada ima skoro 5000rs, sve tvorničko na njemu.Ulje stavi transhidrol 85 bilo kojeg proizvodaca ovisi koji ti je najdostupniji ili ti najjeftiniji.
Danas sam naletio na Hidraol 46 po cijeni od 150 kn za 10 litara, pa mi se učinilo ok. U toj trgovini nisam vidio Transhidrol, pa ne znam cijenu, zanima me je li koliko skuplji? Staro ulje nije mijenjato bar 20 godina, a možda je i tvorničko (40 godina) pa me zanima može li se procjenit njegovo stanje od oka i prsta, jer traktor ne radi godišnje max 20ak sati. Sada ima skoro 5000rs, sve tvorničko na njemu.
Evo baš sam na 190 strani ove teme, i ti si obećao stavit slike ali nisi
Jesi li uspio izvuć ove prstenove?
Sijećaš li se kako ti je izgledao breg, jel kao moj na slici 2?
Kod mene na 533 je bio problem da nema nikako tog mesinganog sarafa izmedju druge i trece dizne, pa sam otjerao traktor pravom mehanicaru koji se zacudio pravo kad je vidio da stvarno nema tog sarafa nikako.
Skinuli smo rezervar i sve ostalo sto je smetalo gore i taj majstor zabusio rupu narezao navoj i zavrnuo ampulu u glavu izmedju druge i trece dizne tacno ondje gdje bi trebala da bude fabricki ugradjena.
Od tada sve radi u najboljem redu nema nikakvog curenja.
A u hidrauliku ide ulje TRAKTOL M 80 i nikakvo drugo ulje samo to moze da bi radilo sve kako treba i da nebi bilo kvarova pumpe, a tebi treba najmanje 10 litara.
Nisam ni ja siguran imam li taj šaraf između 2-3 dizne, jučer sam malo pogledao i nisam ga vidio, al kad budem skidao rezervar tada ću definitivno bolje vidit. Jel tvoj traktor imao onaj plastični čep kod volana za umetnut taj sat? Moj nema pa ću morat bušit. Kad ti je majstor bušio i pravio taj navoj kako ste riješili da vode ne izlazi?
Koliko se sjećam zadnji put kad sam nadolijevao ulje u mjenjač tada sam koristio transhidrol al je bilo pakiranje 4 ili 5 litara. Sad ako bude minimalno 10, naspem sve, pa ako bude viška malo ispustim, mislim da bi mogao ponovo zavrnut šaraf a vi?
Koliko bi bilo pametno izvadit dizne i provjerit kako bacaju, to bi mogao besplatno napravit, te ako bude potrebno izmjenit uloške, ponavljam traktor radi savršeno i ne dimi.